• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

SeaEurope Olağan Genel Kurulu yapıldı

SeaEurope Olağan Genel Kurulu yapıldı
Avrupa Gemi İnşa ve Deniz Teçhizatçıları SeaEurope Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı Litvanya’nın Başkenti Vilnius’da gerçekleştirildi.

Avrupa Gemi İnşa ve Deniz Teçhizatçıları SeaEurope Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı Litvanya Gemi İnşa ve Teçhizatçıları Birliği’nin ev sahipliğinde Litvanya’nın Başkenti Vilnius’da bulunan Kempinski Oteli, Grand Duke salonunda gerçekleştirildi.

GESAD’ın Başkan Ziya Gökalp ve Uluslararası İlişkiler, Araştırmadan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Özcan tarafından temsil edildiği Genel Kurul, Avrupa Denizcilik Endüstrisi’nin tamamını temsil eden ulusal dernekler ve sektör lideri bir çok kuruluşun katılımına sahne oldu.

Toplantıda Avrupa Denizcilik Endüstrisinin içinde bulunduğu zorluklar masaya yatırılırken 29 Mayıs da gerçekleştirilen Rekabetçilik Konseyi çalıştayı ve Avrupa Denizciliği’nin strateji belgesi mahiyetinde olan  Lidership çalıştayında onaylanan görüşlere paralel olarak, Uzun vadeli yeni gemi finansmanı çevresel düzenlemeler, araştırma geliştirme ve inavosyon konularında üye ülke yetkililerinin görüş ve yaklaşımları değerlendirildi.

SeaEurope Başkanı Gorvell Dahl yaptığı konuşmada “Üye devletlerin ve Avrupa Komisyonu’nun kararlı ve gayretli tutumları sonucu bu girişim (Leadership 2020) sektörde  gerçek bir ivme yaratarak  Denizcilik Endüstrisi’nin  bu zorlu dönemde politik olarak desteklenmesini sağlamıştır. Lidership ile canlandırılabilecek bir çok önemli politik sorun mevcut ve bu durum hem Denizcilik Endüstrimiz hem de SeaEurope’u daha rekabetçi bir Avrupa Deniz Teknolojisi için gelecek yıllara uyumlu hale getirmelidir”  diyerek görüşlerini dile getirdi.

Tier III Nox standartları yönetmeliğinin uygulama tarihinin “IMO tavsiye kararı” ile 2016’dan 2021’e çekilmesi eleştirilerek bu yaklaşımın çevre dostu çalışmalar için kaynak ve emek sarfeden girişimcileri olumsuz yönde etkileyeceği ve sektörde çok ciddi bir belirsizlik yaratacağına vurgu yapılarak Avrupa Gemi İnşa, Bakım Onarım ve Teçhizat Örgütlerinin Avrupa Komisyonu ile daha yakın bir çalışma sürecine girerek, çevre uygulamalarının ele alınmasında ısrarlı olacakları belirtildi.

Piyasa koşullarının olumsuzluğu dikkate alınarak Avrupa Deniz Teknoloji  Endüstrisini karakterize eden Uzun Vadeli Yeni Gemi Finansmanı toplantıda an çok üzerinde durulan konular arasındaydı.

Uzun süreli, kapsamlı projelerin gerçekleştirilebilmesi adına Finansal Sistemin verimli bir şekilde yürütülmesi ve Finansal kaynaklara ulaşılabilirliğin Avrupa Denizcilik Endüstrisi için “Hayati” önem taşıdığının altı çizildi.

Sea Europe’un önceliğinin “Araştırma Geliştirme ve İnovasyon’a Odaklanmak” olacağı ifade edilirken Ulusal Derneklerin Koordinasyonunda Horizon 2020 ve Waterborne Teknoloji Platformunu temsilen Kamu – Özel  İşbirliği ile ekonomik verimliliği daha  yüksek ve daha güvenli gemi inşa hedefinin geliştirilerek devamının sağlanması gerektiği vurgulandı.

Genel Kurul’un son oturumunda üye devlet temsilcilerinin görüş ve önerileri ve geleceğe dair planlamaları kayda geçirildi. Bu oturumda Türkiye Denizcilik Endüstrisi adına söz alan GESAD Başkanı Ziya GÖKALP; Avrupa ve Türkiye Denizcilik Endüstrisi’ni olumsuz yönde etkileyen kriz baskısının sektörde başta istihdam ve üretim rakamlarında ciddi erozyon yarattığını  fakat bu süreçteGESAD olarak SeaEurope ve Avrupa Komisyonu’nda yapılan çalışmalarda, etkin bir işbirliği içinde Türkiye Denizcilik Endüstrisi’nin vizyonunu tayin edecek ve sektörü kriz etkisinden uzak tutacak çok önemli çalışmaların içinde bulunduklarını ifade ederek;

“Avrupa’da SeaEurope çatısı altında yürüttüğümüz Leadership –Horizon 2020 çalışmalarının hedef noktası olan Kamu-Özel sektör Üniversite işbirliği, sektörün kalkınabilmesi için başından beri üzerinde durduğumuz Kurumsal Yaklaşımımız olmuştur.

Bu bağlamda Sanayi Bakanlığımız tarafından hazırlıklarına başlanan “Türkiye Denizcilik Endüstrisi Strateji “ çalıştayına GESAD olarak büyük önem ve destek veriyoruz. Avrupa’nın kriz sonrası yapılanması ve gelecek ile ilgili planlamalarını yakından takip ettik. Bu tecrübeleri ülkemiz koşullarını da göz önüne alarak hem üniversitelerimiz hem Sanayi Bakanlığımız’la paylaştık. GESAD olarak hedefimiz sektörün, rekabetçilik düzeyini arttıracak, inovasyon eksenli, yüksek katma değerli üretim kabiliyetine ulaşarak Avrupa ve Dünya Denizcilik Marketinde hak ettiği yeri ve payı almasıdır“ diyerek görüşlerini ifade etti.

Genel Kurul ayrıca; Mevcut Başkan Lars Gorvel Dahll’ın yerine  IHC MERWEDE ( Hollanda) CEO’su Govert Hamers’in getirilmesine karar verdi. Bilindiği üzere Mevcut Başkan Dahll  yaklaşık 2400 üye şirket ve 130.000’den fazla istihdamı temsil eden Norveç Denizcilik Endüstrisi Federasyonu’na Genel  Müdür olarak atanmıştı. Hamers, Ekim 2013 tarihi itibariyle SeaEurope Başkanı olarak hizmet vermeye başlayacak.

gesad_toplanti.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim