• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Seagull'ın tatbikatı başarıyla gerçekleşti

Seagull'ın tatbikatı başarıyla gerçekleşti
Turizm yatırımlarının yoğun olduğu Antalya Bölgesi’nde Seagull Şirketi’nin koordinatörlüğünde yapılan deniz kirliliği ile mücadele tatbikatı büyük bir başarı ile gerçekleştirildi.

Antalya Seagull'le rahat

Turizm yatırımlarının yoğun olduğu Antalya Bölgesi’nde Seagull Şirketi’nin koordinatörlüğünde yapılan deniz kirliliği ile mücadele tatbikatı büyük bir başarı ile gerçekleştirildi.

Herhangi bir petrol kirliliği durumunda Seagull sayesinde çok kısa sürede müdahale edilebilecek olması, Antalyalılara rahat bir nefes aldırdı.

Antalya Konyaaltı Bölgesi’nde bulunan Akdeniz Akaryakıt, Shell&Turcas, Çekisan Depolama, Ortadoğu Liman İşletmesi, Asçimport, OMV Petrol Ofisi kıyı tesisleri kanunen sorumlu oldukları deniz kirliliği ile mücadele konulu tatbikatı Martı Deniz Temizliği Ltd. Şti. (SEAGULL) Koordinatörlüğünde gerçekleştirdi. Daha önceden belirlenen senaryo kapsamında yapılan tatbikata; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından Deniz Çevresi Daire Başkanı Ömer Tıktık, Şube Müdürü Yılmaz Taşçı, Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Liman Başkanlığı, Şehircilik ve Çevre Bakanlığı il müdürlüğü, kıyı tesisi yetkilileri ve basın mensupları tatbikata katıldı. Tatbikata gösterilen ilgi, bir kez daha Antalya’nın ne kadar hassas bir bölge olduğunu gözler önüne serdi.

Tatbikatın başından sonuna kadar yapılan çalışmaların profesyonelliği kıyı tesislerinin ve SEAGULL firmasının konuya ne kadar hakim olduklarını gösterdi. Turizm cenneti olan Antalya’da olası bir kirlilikte müdahalenin nasıl yapılması gerektiği de uygulamalı olarak kanıtlanmış oldu. Bölgede bulunan kıyı tesisleri “Acil Müdahale” konusunda SEAGULL ile anlaşma sağlayıp, şirketin Antalya’da acil müdahale istasyonu kurarak 7/24 göreve hazır olmasını sağladılar. Tatbikat sayesinde SEAGULL’ın bölgede bulundurduğu ekipmanları personeli ve müdahale kabiliyetini de test etmiş olan ilgililer, doğru bir şirketle anlaştıklarını açıklayarak tatbikatın başarısından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Tatbikata kıyı tesisleri yetkililerinin yanı sıra, her kıyı tesisinden 5 müdahale personeli, 6 adet deniz aracı, Seagull bünyesinde bulunan 1 Koordinatör, 1 işletmeci, 2 Kaptan, 2 Kimya Mühendisi, 1 Çevre Mühendisi, 1 Uzman Deniz Biyologu, 1 Dalgıç ve 19 Müdahale elemanı katıldı.

sea16.jpg

sea1.jpg

sea3.jpg

sea2.jpg

sea5.jpg

sea12.jpg

sea13.jpg

sea14.jpg

sea15.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim