• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Seaport Limanı'na Venedikliler talip oldu

Seaport Limanı'na Venedikliler talip oldu
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, kruvaziyerlerin ana limanı olacak Zeytinburnu’ndaki Seaport’u işletmek için Porto di Venezia’nın yazılı olarak başvurduğunu açıkladı.

Venedikliler talip oldu kruvaziyer üssü olacak’

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, büyük yolcu gemilerinin ana limanı olacak Zeytinburnu’ndaki Seaport’u işletmek için Venedik limanı işletmecisi Porto di Venezia’nın yazılı olarak başvurduğunu açıkladı.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Venedik Limanı’nın işletmecisi Porto di Venezia’nın Zeytinburnu’nda kurulacak kruvaziyer limanı Seaport’u işletmek için yazılı olarak müracaat ettiğini söyledi. Kruvaziyer turizminin yüzde 75’ine sahip Royal Caribbean ve Carnival Cruise şirketlerinin, İstanbul’u üs ilan ettiğini belirten Ilıcak, “İstanbul büyük yolcu gemileri için ana liman olacak. Bugüne kadar ana liman Pire’ydi. Seaport kurulunca ana liman İstanbul olacak. Havayoluyla İstanbul’a gelen turistler gemilere binip Karadeniz ve Akdeniz çanağını dolaşacak” dedi.

Kentin kaderini değiştirecek

Erman Ilıcak, Seaport’un izinlerinin yıl içinde çıkmasını beklediklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi: “İçinde yolcu limanı, alışveriş merkezi, ofis katları ve otellerin yer alacağı Seaport projesinin kaderi 2012’de belli olacak. Buproje İstanbul’un kaderini değiştirecek. Dünyadaki toplam gemilerin yüzde 75’i, bu iki şirket tarafından kontrol ediliyor. Onlar İstanbul’u ana liman haline dönüştürdükleri anda İstanbul Karadeniz ve Doğu Akdeniz’in merkezi haline gelecek. Bu Türkiye için çok muazzam bir şey. Toplam 2.5 milyon yolcu getirebileceklerini düşünüyorlar. Bugün bu sayı yıllık yaklaşık 500 bin kişi. İzin çıkarsa limanı 2 yılda bitiririz. Diğer bölümleriyle birlikte 4 yıl sürecek bir proje.”

6 yılda 6 milyar dolar

Portföylerinde 6 milyar dolarlık yatırım olduğunu belirten Ilıcak, şunları söyledi: “Altı yılda 6 milyar dolarlık yatırım hedefimiz var. Şu ana kadar 2 milyar dolarlık yatırımı tamamladık. Kalan 4 milyar dolarlık yatırımı tamamlamak için çalışıyoruz. 6 milyar doların 4.8 milyar doları Türkiye’de, 2.2 milyar dolarını da Rusya’da gerçekleştireceğiz. Her yıl ortalama 500 milyon dolar yatırımı hayata geçiriyoruz. Her ay bir ihale alıyoruz ve her ay bir projemizi tamamlamış oluyoruz. Rusya pazarında geçen yıl en büyük yabancı inşaat şirketi olduk. Rusya’da 12 bin çalışanımız var. Türkmenistan’da çok hızlı bir şekilde büyüyoruz. Buralarda 2.8 milyar dolarlık işimiz var.”  

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim