• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Seaport projesi önce Cannes'da tanıtıldı

Seaport projesi önce Cannes'da tanıtıldı
Cannes’daki fuarda Ali Babacan’ın merakla dinlediği projelerden biri de Zeytinburnu bölgesinde yapılacak Seaport oldu. Halen davası süren ve detayları sır gibi gizlenen proje, ilk kez tüm detaylarıyla Cannes’da ortaya çıktı.

Seaport projesi önce Cannes'da tanıtıldı

Fransa ’nın Cannes  kentinde düzenlenen ve dünyanın en prestijli gayrimenkul buluşmalarından biri olarak kabul gören MAPIC Fuarı, Rönesans Gayrimenkul’ün İstanbul  Zeytinburnu ’nda detayları sır gibi saklanan yat limanı projesi Seaport’un ilk görüntülerinin de ortaya çıkmasına sahne oldu.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ’ın Türk firmalarının standlarını ziyaret ettiği MAPIC’te bakana, diğer projeler için olduğu gibi Seaport hakkında da bilgi verildi.

Maketi ilk kez bu fuarda sergilenen Seaport projesinin arsası Rönesans Gayrimenkul tarafından 2006 yılında Milli Emlak ’tan 49 yıllığına kiralanmıştı. Zeytinburnu Kazlıçeşme ’de toplam 1.47 milyon metrekare alan üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan projeye  Mimarlar Odası, planların İmar Kanunu’na aykırı olduğunu ileri sürerek Danıştay ’da dava açmış ve Danıştay 6. Dairesi, imar planlarının yürütmesini 2009 başında durdurmuştu.

1.5 milyar euro’luk proje

Rönesans Gayrimenkul, Seaport projesiyle ilgili olarak üst mahkemeden çıkacak kararı bekliyor. Projenin 1.5 milyar euro maliyetle 4 yılda yapılması planlanıyor. 700 bin metrekare kapalı inşaat alanı olan projenin 300 bin metrekaresi deniz doldurularak yapılacak. Projenin yapılması durumunda Zeytinburnu’nun çehresini tamamen değiştirmesi bekleniyor.

Bakan Babacan ayrıca,  Zorlu, Rönesans ve Eroğlu’nun projelerini inceledi. Bakan, Zorlu’nun standını gezerken yaptığı açıklamada Zorlu Center ’ı tebrik ettiğini belirterek, Türk firmalarının bu güzel eserleri ile gurur duyduğunu  söyledi.  Babacan, fuarda Eroğlu Yapı’nın ilk kez adını açıkladığı Bursa ’daki Harmony Towers  projesi ve Platform Merter projesini gezdi.

 fft99_mf1775812.jpeg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim