• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Seat Leon'a 5 yıldız!

Seat Leon'a 5 yıldız!
SEAT'ın kompakt otomobili Leon, Latin NCAP organizasyonundan güvenlikte 5 yıldız alarak başarısını bir kez daha ispatladı. Kapsamlı güvenlik paketinin etkisiyle Leon, Euro NCAP'ten sonra ikinci kez 5 yıldızla ödüllendirildi.


SEAT Leon, güvenlik derecelendirme kuruluşu Latin NCAP tarafından yapılan çarpışma testlerinden en yüksek puanı alarak 5 yıldız elde etti. Bu sonuçla, Latin NCAP organizasyonunun ön ve yan darbe testlerinde yetişkin yolcu kategorisinde 5 yıldız, çocuk yolcu koruma kategorisinde de 4 yıldız alan ilk Otomobil oldu.

SEAT Leon, daha önce de Euro NCAP'in gerçekleştirdiği testlerde, yetişkin yolcu korumasında yüzde 94, çocuk yolcu korumasında da yüzde 92 ile 5 yıldızla derecelendirilmişti.

Sabit ve hareketli blok testlerinde mükemmel bir performans sergileyen Leon'un şasisi çarpışmalar sonrasında tamamen stabil kaldı ve ESC, bazı versiyonlarda yer alan hız uyarı sistemi ile emniyet kemeri uyarı sistemi gibi tüm güvenlik sistemleri bir aksama olmadan devreye girdi.

Euro NCAP'in ardından Latin NCAP testlerinden de en iyi skorla ayrılan Leon, SEAT'ın model geliştirme çalışmalarında kullandığı teknolojinin başarısını ortaya koyuyor. SEAT Leon, altı hava yastığı (ön, yan ve perde), ESC, ABS + ASR, Isofix bağlantı noktaları, iki arka koltuk üzerindeki kafalıklar, emniyet kemeri uyarısı, bir kaza durumunda ikincil çarpışmaları önleyen 'İkincil Çarpışma Freni' (Multi-Collision Brake) gibi standart güvenlik özellikleri sunuyor.

Latin Amerika ve Karayip bölgelerinde, farklı üreticilerin modelleri için çarpışma testleri ve bağımsız değerlendirmeler yapan Latin NCAP, yeni araçların güvenliğini değerlendirmek üzere çalışan Global NCAP programının bir parçası olarak çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim