• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Seat’a kadın eli değdi Türkiye dünya lideri oldu

Seat’a kadın eli değdi Türkiye dünya lideri oldu
Otomotivde satış ve pazarlamayı kadın yöneticilere teslim eden Seat Türkiye, bunun meyvelerini toplamaya başladı.

Marka, üst üste elde ettiği başarılarla geçen yıl 70 ülke arasında satış oranını en çok artıran ülke oldu.

Otomotiv sektörü, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada erkeklerin daha çok rağbet ettiği ve söz sahibi olduğu bir alan olarak öne çıktı. Ancak son yıllarda bu algı kırılmaya başlandı. Hatta son dönemde çok markada kadınların hızla terfi edip daha kapsamlı görevler üstlenmeye başladığını görmeye başladık. Bu kapsamda Doğuş Otomotiv-Seat, hem satış hem de pazarlamasını, kadınlara emanet etti. Pazarlama Müdürü Tilbe Düğencioğlu Polat ve Satış Müdürü Didem Altuğlu Öztaş ile başarılı bir dönem geçiren marka, daralan pazara rağmen, satışlarını artırmayı başardı.

Daralan pazara rağmen büyüdü
Yılın ilk 8 ayında 6 bin 580 adetlik satışla daralan pazarda yüzde 1 büyümeyi başaran marka, iki kadın yöneticisiyle birlikte 2013’teki 11 bin 65 adetlik satışla da Türkiye’de en başarılı yılını yaşamıştı. 2013’te satışları, bir önceki yıla göre  yüzde 90 artırdaklarını hatırlatan Didem Altuğlu Öztaş, böylece Türkiye’de en çok büyüyen mass marka (1000 adet üzerinde satan markalar içinde) olduklarını kaydetti. Bu büyüme oranıyla, 70 ülke içinde en çok büyüyen Seat ülkesinin de Türkiye olduğunu vurgulayan Öztaş, en çok Seat satan 8’inci ülke olarak, genel merkezin de odağına girdiklerini vurguladı.

8’incilikten 3’üncülüğe
Markanın geçen yıl başladığı ve bu yıl da sürdürdüğü başarının altında kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan yeni modellerin olduğunu söyleyen Tilbe Düğencioğlu Polat ise, “Geçen sene pazara sunduğumuz Leon, sportif tasarımı ve geniş motor yelpazesi ile satışlarımızın artmasındaki en önemli model olarak ön plana çıkıyor. Geçen sene ocak-ağustos arasında segmentinde 8’inci olan Leon, bu sene aynı dönemde kendi segmentinde en çok tercih edilen 3’üncü otomobil oldu” dedi. Polat, “Bu yıl ağustos ve eylül ayında satışa sunduğumuz Leon ST ve Leon Cupra ile tüm aileyi Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturuyoruz” diye konuştu.

İki araçtan biri Leon
n Satışların yüzde 51’inin Leon modellerinden oluştuğunu ifade eden Polat, “En çok sattığımız versiyon ise, ailenin en donanımlı modeli olan Leon 1.6 TDI DSG. Tüm satışlarımız içinde bu versiyonun payı yüzde 24’ü buluyor” dedi.

25 bayiye ulaştı
Marka olarak yeni yapılanmayı tamamladığını belirten Öztaş, “Son iki yılda 3 yeni yetkili satıcının da katılmasıyla, 17 şehirde 25 yetkili satıcımız oldu. Yetkili satıcı ve servis teşkilatının yapılanmasının tamamlanması ve filo satışlarımızın da artmasının başarımıza katkısı büyük oldu” dedi. Yılın ilk 8 aylık döneminde, geçen yıl yüzde 1.63 olan pazar payını yüzde 2.07’ye yükselten marka, pazardaki daralmaya rağmen, yılı 11 bin 65 adetle kapatılan 2013’ün üzerinde tamamlamayı hedefliyor.  

http://www.ulastirma.com.tr/

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim