• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Seçimin en başarılı bakanı: Binali Yıldırım

Seçimin en başarılı bakanı: Binali Yıldırım
Binali Yıldırım 'Gözüm kulağım İzmir'de' diyen Başbakan Erdoğan'ı mahcup etmedi.

Seçimin en başarılı bakanı Binali Yıldırım

Binali Yıldırım 'Gözüm kulağım İzmir'de' diyen Başbakan Erdoğan'ı mahcup etmedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimde en çok İzmir'de alınacak sonuçları önemsediğini "Benim gözüm kulağım İzmir'de olacak" sözleriyle meydanlarda telaffuz etmişti.

Demokratik tutumu, bakanlığındaki devrim niteliğindeki icraatları ve sevilen kişiliğiyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday gösterilmesi isabetli bir seçim oldu.

Bakan Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ı mahcup etmedi ve AK Parti'nin daha önceki seçimlerde geride kaldığı İzmir'de büyük oy artışı sağlayarak seçimin en başarılı bakanı oldu. İzmir 2. bölgeden 1. sıra adayı olan Yıldırım, AK Parti'nin 2007 seçimlerinde aynı bölgede yüzde 29.37 olan oy oranını yüzde 36.6'ya taşıdı.

Şanlıurfa, Kırıkkale, Bursa gibi diğer bakanların aday gösterildiği şehirlerdeki başarı AK Parti'nin 9 yıllık icraatlarının seçmen nezdinde onay görmesi olarak yorumlanırken; İzmir'de elde edilen başarı ise 'sahil kesimleri' olarak nitelendirilen ve yaşam tarzı, laiklik gibi hassas kriterleri göz önünde bulundurarak oy kullanan seçmenin, Binali Yıldırım tarafından ikna edilebildiği şeklinde değerlendirildi. İzmir seçim sonuçları, AK Parti'nin yerel seçimlerde kentin büyükşehir belediye başkanlığını alacağına yönelik beklentilerini de kuvvetlendirdi.

Yine İzmir'den aday gösterilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da AK Parti'nin bölgedeki bir önceki oy oranı olan yüzde 31.60'ı yüzde 37.33'e taşıdı ve seçimin ikinci başarılı bakanı oldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim