• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Sedat Yalçın'dan Balkanlara uçak müjdesi

Sedat Yalçın'dan Balkanlara uçak müjdesi
Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Türk Hava Yolları tarafından 60 kişilik uçakların sipariş edildiğini belirterek, o uçaklar geldiğinde kendilerine verilmiş kesin sözler olduğuna dikkat çekti.

Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) Başkan Şuayip Toprak ve yönetim kurulu, Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ı ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Balkanlardaki çalışmaları hakkında bilgiler veren Toprak, o ülkelerdeki kültür ve tarihi eserlerinde takipçileri olduklarını söyledi.

Yenişehir Havaalanı'nda uçak seferlerin başlaması gerektiğini ifade eden Toprak, "Bu teklifimizi daha önce de iletmiştik. Bu konu çok önemli olduğu için her seferinde gündeme taşıyoruz. Daha önce uçak seferleriyle birçok iş adamımızı Bursa'ya getirdik. Şu anda bu alışverişler kesildi. Makedonya, Arnavutluk ve Kosava kesimi birbirlerine yakın olduğu için ortak havaalanında bulaşabilir. Buradan bütün iş adamlarını Bursa'ya yönlendirebiliriz" dedi.

Yenişehir'den Balkan ülkelerine uçak kalkmasının önemli olduğunu vurgulayan Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Bursa'nın uçak konusundaki talihsizliği İstanbul'a yakın olmasıdır. İstanbul havaalanlarının kapasitesi olumsuz etkilenmemesi adına Bursa'da yeni hat oluşmasına imkan vermiyor. Türk Hava Yolları tarafından 60 kişilik yeni uçaklar sipariş edildi. Onlar bekleniliyor. O uçaklar geldiğinde bize verilmiş kesin söz var.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a verilmiş söz var. En az 4-5 uçak hem balkanlara hem de Anadolu'nun çeşitli illerine uçacak diye. Bu konuyu bekliyoruz. Valimizin, belediyemizin, ticaret odasının, STK'ların birlikte çalıştığı bir konu var. Bu konu biraz Arap turizmi ile ilgili. Bursa Hava Yolları projesi var. O şirket kesinlikle Balkan ayağını oluşturur. Karlı çalışması için alternatif hatları kullanması lazım. Oda imkan olarak gözüküyor. Ama gündemimizde bu konu var" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim