• BIST 9524.59
  • Altın 2490.371
  • Dolar 32.5123
  • Euro 34.7153
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Sefine Tersanesi lider olmayı hedefliyor

Sefine Tersanesi lider olmayı hedefliyor
Türkiye’de lider tersanelerden biri olmayı hedefleyen ve Yalova’da toplam 140.000 m² alana kurulu olan Sefine Tersanesi’ne bugüne kadar yaklaşık 70 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Sefine Tersanesi lider olmayı hedefliyor

Türkiye’de lider tersanelerden biri olmayı hedefleyen ve Yalova’da toplam 140.000 m² alana kurulu olan Sefine Tersanesi’ne bugüne kadar yaklaşık 70 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Sefine Tersanesi Genel Müdürü Gemi İnşa Mühendisi Oğuz Tanır, 15.500 m² kapalı alana sahip olan Sefine Tersanesi’nin dünyada tercih edilen bir tersane olmayı, ve yüksek kaliteli, yüksek bütçeli, yüksek teknolojiye sahip ticari gemiler üretmeyi hedeflediğini söyleyerek, Sefine Tersanesi’nin beş ortağı olduğunu ve tersanenin yüzde 50’sinin Kolin İnşaat Grubu’na ait olduğunu ifade etti. Uzun vadeli olarak dünyadaki teknolojisi gelişmiş tersaneler ile işbirliği yaparak kabiliyetlerini ve pazar payını geliştirmeyi hedefleyen Sefine Tersanesi’nin 2005 yılında kurulduğunu belirten Tanır, 2006 yılında tersane alt yapı ve otonom yatırımları yapılırken, 2008 yılında NB 01 no’lu ilk geminin çelik kesimine başlandığını ifade etti. 2009 yılında kuru havuz inşaatının başladığını ve 4 adet arabalı, 2 adet alüminyum bot anlaşmasının yapıldığı tersanede bu yıl ise ilk gemi teslimi ve kuru havuzun devreye alındığını bildiren Sefine Tersanesi Genel Müdürü Gemi İnşa Mühendisi Oğuz Tanır, 2011’in başında da bir adet 13 bin DWT’luk geminin, 2 adette arabalı vapurun teslim edileceğini açıkladı.

Bölgede olabildiğince rekabetçi bir tersane olmak için gayret gösterdiklerini belirten Tanır, dışarıdan hiçbir dizayn satın almadıklarını ve tüm gemilerin dizaynının tamamının tersaneleri bünyesinde gerçekleştirildiğini söyleyerek sadece Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün istediği gemiler için İngiliz kökenli bir firmadan dizayn aldıklarını ve bununda müşterinin isteği doğrultusunda gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Sefine Tersanesi’nin kapasite olarak 11 bin tona sahip olduğunu ve tersanede 96 kadrolu, 480 taşeron işçi çalıştığını, kadrolu çalışanların ise yaklaşık 20’sinin gemi inşa mühendisi olduğunu belirten Oğuz Tanır, daha sonra tersane alanı içerisinde bulunan idari binaların tanıtımını yaptı.

İnşası devam eden projeler

Sefine Tersanesi Genel Müdürü Gemi İnşa Mühendisi Oğuz Tanır, 2 adet 13 bin DWT’luk genel kargo gemisinin ilkinin Haziran 2010’da teslim edildiğini belirterek, ikinci geminin ise Şubat 2011’de teslim edilmesinin planlandığını söyledi ve bu geminin bölgede yapılan en büyük gemi olduğunu vurguladı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için 4 adet arama kurtarma botu yaptıklarını açıklayan Tanır, yapılan botların hiç kimsenin gidemediği denizlerde, ağır deniz şartlarında çalışabilecek ve capesize olduğunda kendi kendine düzelebilen gemi olduklarına dikkat çekerek askeri özellikte alüminyum malzemeden inşa edilen botların malzemelerinin tedariğinde ciddi zorluklar yaşadıklarını belirtti.

Ayrıca inşası devam eden projeleri arasında Gestaş için inşa edilen 4 adet arabalı vapurun da bulunduğunu söyleyen Oğuz Tanır, gemiler hakkında yaptığı açıklamada; “Gemilerin boyu 89 metre, eni 18 metre, her biri 86 araç kapasiteli. Gemilerin ikisi 400 yolcu, diğer ikisi ise 600 yolcu kapasiteli. Gemilerin ilk ikisi şuan kızakta. Bu gemilerin tasarımlarının tamamı Sefine Tersanesi’nde yapıldı” dedi.

Haber ve Fotoğraflar: Merve KORKMAZ - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim