• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Şehir Hatları, e-rehber hizmetini başlattı

Şehir Hatları, e-rehber hizmetini başlattı
Topkapı Sarayı'ndan Ayasofya Müzesi'ne, Dolmabahçe Sarayı'ndan Kız Kulesi'ne kadar 70 farklı tarihi eser, 10 dilde yerli ve yabancı turistlere anlatılıyor.

Şehir Hatları, e-rehber hizmetini başlattı

Şehir Hatları AŞ, Boğaz turlarında 10 dilde e-rehber hizmeti başlattı.

Şehir Hatları AŞ'den alınan bilgiye göre, Boğaz turlarına katılan yerli ve yabancı turistlerin, İstanbul'un tarihi mekanlarını daha iyi tanıyabilmeleri için kişiye özel e-rehber hizmetini uygulamaya koydu.

Topkapı Sarayı'ndan Ayasofya Müzesi'ne, Dolmabahçe Sarayı'ndan Kız Kulesi'ne kadar 70 farklı tarihi eser, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça, Japonca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Arapça olmak üzere 10 dilde dinleniyor. Toplam 100 dakikalık prodüksiyondan oluşan sesli rehber uygulamasında her tarihi eser yaklaşık 4 dakika süreyle anlatılıyor.

İstanbul'u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin kısıtlı süreleri göz önünde bulundurularak hazırlanan sistemle Boğaz yolcuları kıyı boyunca İstanbul'un eşsiz güzelliklerini yaşıyor, tarihi bilgilere tanıklık ediyorlar. Yolcular, kiraladıkları dijital rehberleri herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Boğaz turu süresince kullanabiliyor. Gezi vapurlarına binen turistler, gezi süresince İstanbul'u seyrederken, bulundukları bölgedeki tarihi mekanlar hakkında bilgiyi eş zamanlı olarak kendi dillerinde dinleyebiliyor. Detaylı anlatımın yer aldığı genel prodüksiyon seçilmesi halinde gezi güzergahındaki diğer tarihi mekanlar ve eserler hakkında da bilgi almak mümkün. E-rehberde gezilen mekanların fotoğrafları da yer alıyor.

-Turistler yoğun ilgi gösteriyor-

E-rehber uygulamasını içeren cihazda, işitme engeli bulanan yolcular için de anlatımların metinleri yer alıyor. Kişiye özel rehber, GPS üzerinden alınan konum bilgisi ile gezi vapurunun bulunduğu yer hakkında otomatik bilgi verilebiliyor.

İstanbul'u tanımak ve tarihi mekanları denizden görme fırsatı yakalamak isteyen yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği e-rehberden Boğaz turuna katılanlar, 5 lira karşılığında yararlanabiliyor.

Rehber, İstanbul Boğazı'nı modern, teknolojik, doğru ve sistematik bir şekilde öğrenme fırsatı sunuyor. E-rehber herhangi bir süre kısıtlaması olmadan Boğaz turu süresince kullanılabiliyor ve vapurdan ayrılma esnasında gişeye iade ediliyor.

-Vapur iskelelerinde online kitap imkanı-

Öte yandan, Şehir Hatları AŞ, Türkiye'nin en büyük online kitap dağıtıcısı kitapyurdu.com iş birliğiyle 7 vapur iskelesine ''kitapmatik'' adı verilen kiosklar yerleştirerek, internet üzerinden kitap satın alma imkanı sundu.

Beşiktaş-Kadıköy, Kadıköy-Eminönü, Kabataş-Adalar, Kadıköy-Beşiktaş, Eminönü-Üsküdar, Eminönü-Kadıköy ve Üsküdar-Eminönü iskelelerine yerleştirilecek kiosklar aracılığıyla internet üzerinden kitap satın almak mümkün olacak. Kitapmatikler, binlerce kitabın tanıtımını görsel bir içerikte sunacak. Ayrıca vapur seferlerine ait günlük tarife bilgileri ile vapur ve iskelelerde gerçekleştirilen kültürel faaliyetler, kampanya duyuruları, kitap kiosklarının bilgi ekranından yolcularla paylaşılacak.

Yeni çıkan ve en çok satan kitapların yanı sıra, müzik ve film CD ve DVD'lerinin de online olarak satışı gerçekleştirilecek. İskelelerin yolcu salonlarına konumlandırılan teknolojik özelliklerle donatılmış cihazlarla beğenilen kitap veya CD'lerin siparişlerinin online olarak girilmesiyle gerçekleştirilecek. Cihaz üzerinden alınan siparişler, onayın ardından adreslere gönderilecek.

Yaklaşık 5 bin yayınevi, 250 binden fazla kitaba internet üzerinden ulaşma imkanı sağlayan  kitapyurdu.com'da 150 bine yakın yazarın biyografisine ve yayınlanmış kitaplarına ulaşılabiliyor. 80 bin kitapla Türkiye'nin en büyük e-kitap kütüphanesine sahip kitapyurdu, internet kitaplığındaki 11 yıllık deneyimini iskelelere taşıyacak.

Kitap okumanın yaygınlaşması için proje ile vapur yolcusunun iskeledeki bekledikleri zamanı değerlendirmeleri hem de kitapla buluşması amaçlanıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim