• BIST 9703.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Şehir Hatları Vapuru'nda Japon rüzgarı esecek

Şehir Hatları Vapuru'nda Japon rüzgarı esecek
Türkiye ve Japonya’nın düzenli diplomatik ilişkiler kurmasının 90. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Barış Manço vapuru 4 – 11 Ekim tarihleri arasında bir hafta süreyle geleneksel Japon denizci bayraklarıyla süslenecek.

Türkiye ve Japonya’nın düzenli diplomatik ilişkiler kurmasının 90. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Japonlar tarafından 'Uluslararası Kültür ve Barış Ödülü' ile 'Yüksek Şeref Madalyası' ile onurlandırılan merhum sanatçımızın isminin verildiği Barış Manço vapuru 4 – 11 Ekim tarihleri arasında bir hafta süreyle geleneksel Japon denizci bayraklarıyla süslenecek. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde dünyaca ünlü modacı ve tasarımcı KansaiYamamoto, “Hello İstanbul” adı altında büyük bir gösteri gerçekleştirecek.

Türkiye ve Japonya arasında kurulan diplomatik ilişkilerin 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde dünya çapında tanınan Japon moda tasarımcısı KansaiYamamoto, Esma Sultan Yalısı’nda 11 Ekim Cumartesi günü, ‘Hello İstanbul’ adı altında büyük bir gösteri gerçekleştirecek.

İstanbul’da Esma Sultan Yalısı’nda yapılacak kutlamaya iki ülkeden aralarında politikacılar, iş adamları ve sanatçıların da yer aldığı 500 davetli katılacak. 90. yıldönümü unutulmaz kılacak organizasyon görkemli bir koreografi ile sunulacak defileler ve moda tasarım sergilerinden oluşuyor.

Şehir Hatları Vapurunda Japonya Rüzgarı

Kansai Yamamoto’nun, pek çok moda tasarımcısı ve sanatçıların katılımıyla gerçekleştireceği Japonya tanıtımı temalı ‘Hello İstanbul’ Projesi’nde, Asya ve Avrupa arasında kurulan kültürel köprüye de atıfta bulunulacak. KansaiYamamoto’nun düzenlediği gösteri, basit bir kostüm defilesi olmanın ötesinde, ışık, müzik ve görüntülerin kombin edildiği oldukça cesur ve büyük ölçekli, eşsiz bir sahne şovu olacak. Sergide Türkiye ve Japonya’nın uzun soluklu dostluğuna yakışan Türk kumaşlarından oluşan tasarımlar da yer alacak. Kutlamalar kapsamında geleneksel Japon denizci bayraklarıyla süslenen Barış Manço vapuru bir hafta süreyle İstanbul Boğazı'nda Japon rüzgarı estirecek.

KansaiYamamoto: İki kültür arasındaki benzerlikleri keşfettim

Türk halkının Japonya’ya duyduğu sevgiyi çok iyi bildiğini belirten KansaiYamamoto, “Hello İstanbul Projesi” ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Aslında iki kültür arasında benzerliğin olduğunu keşfettim. Örneğin, Türkiye ve Japonya’nın deniz kıyılarında çok fazla balıkçılık yapılır ve tüketilir. Japonların Kimonosu ve Türklerinse Kaftanı gibi benzerlik gösteren boyutlu dikiş yöntemleri olan yöresel kıyafetleri vardır. Bunun gibi birçok örnek gösterilebilir. 2014 Türkiye – Japonya Diplomatik ilişkileri 90. Yıldönümündür. Bu harika fırsatı değerlendirerek, Japon geleneksel denizci bayraklarıyla Asya ve Avrupa’yı bağlayan vapurları süsleyip Japonya ve Türkiye’nin ‘Friend-Ship’ yani dostluk simgesini yaratmak, ve kostüm defilesinde müzik ve tekstilden modern Japon kültürü hissettirebilmek benim umudumdur. Türkiye ve Japonya’nın dostluğunun devamı dileğimle bu projeyi hediye ediyorum.”

Onun gösterilerine 100 binler katılıyor

Kansai Yamamoto, benzersiz avant-garde moda tasarımları ile dünyadaki trendlere duyarlı genç nüfus arasında oldukça popüler bir modacı. Tüm dünyada izlenen ve tarihe geçen görkemli şovlara imzasını atan dünya çapında bir tasarımcı Yamamoto, 1992’den bu yana Moskova Kızılmeydan’da, Hanoi’de, Yeni Delhi’de, Bali’de ve Tokyo’da yüzbinlerce kişinin katıldığı süper şovlarıyla tanınıyor. Çalık Holding’in desteğiyle İstanbul’a gelecek olan KansaiYamamoto, iki ülke arasındaki 90 yıllık kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Japonların inşa ettiği Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Londra ile Pekin’i demiryoluyla birbirine bağlayan Marmaray gibi mega projelerin hayata geçmesiyle büyük ivme kazanan Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk temelinde kurulan köklü tarihi ilişkiler, 19. Yüzyıla kadar uzanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim