• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Şehir Hatları'ndan 10 TL'ye boğaz turu

Şehir Hatları'ndan 10 TL'ye boğaz turu
Şehir Hatları, eşsiz manzarasıyla İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkarmak isteyenlere için 10 TL’ye boğaz turu düzenliyor.

Şehir Hatları'ndan 10 TL'ye boğaz turu

Şehir Hatları, eşsiz manzarasıyla İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkarmak isteyenlere için 10 TL’ye boğaz turu düzenliyor. Şehir Hatları vapurlarıyla farklı alternatiflerle sunulan Boğaz Turları boğazın doyumsuz keyfini vaat ediyor.

Şehir Hatları boğaz ve deniz tutkunlarına özel olarak hazırlayarak farklı alternatifler sunduğu boğaz turlarıyla yolcularını tarihsel bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor. Her gün yapılan kısa, uzun Boğaziçi özel turlarının yanı sıra 4 Haziran Cumartesi günü başlayacak ‘Mehtap Gezileri’ de İstanbullulara keyifli anlar yaşatacak.

3 farklı Boğaz Turu

Boğaziçi’nin benzersiz güzellikteki sahillerini gezerken, yalılar, saraylar ve iskeleler arasında tarihsel bir yolculuğa çıkma fırsatı sunan boğaz turları, yolcularına keyifli anlar vaat ediyor. Farklı alternatiflerin sunulduğu turlarda; deniz, boğaz ve tarihi güzellikleri doyasıya yaşamak isteyenler tüm gün, kısıtlı zamanı olanlara duraksız kısa turu ile yaz sezonu ile birlikte her Cumartesi akşamı vapurda eğlencenin tadı ‘Mehtap Gezileri” düzenlenecek.

İstanbul’u denizden izleme fırsatı

Eminönü-Üsküdar kalkışlı Kısa Boğaz Turuna katılmak isteyenler her gün 14.30’da Eminönü İskelesi’nden, 14:50’de Üsküdar İskelesi’nden bu keyfe başlayabilecek. 10 TL’lik Boğaz turları 27 Mayıs Cuma günü başlayacak ve yaz boyunca devam edecek. 2 saat süren duraksız boğaz turu İstanbul kıyılarını denizden izleme fırsatı sunuyor.

Ayrıca İstanbul’u ziyaret eden turist hareketliliği de dikkate alınarak tasarlanan ‘Uzun Boğaz Turları’ yaz sezonuyla birlikte her gün 10.35, 12.00 ve 13.35 saatlerinde Eminönü İskelesi’nden başlayacak. Eminönü–Beşiktaş-Kanlıca-Sarıyer-Rumeli Kavağı ve Anadolu Kavağı güzergahında düzenlenen ‘uzun boğaz turları’ yaklaşık 6 saat sürüyor.

‘Mehtap Gezileri’ ile Cumartesi geceleri şenlenecek

Şehir Hatları sıcaklardan bunalan ve Boğaz’ın tadını akşam sefasıyla yaşamak isteyen yolcuları içinde yaz aylarına özgü “Mehtap Gezisi” turuyla farklı bir alternatif sunacak.

Gelenekselleşen Mehtap Gezileri, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak daha eğlenceli ve hareketli olarak tasarlandı. 4 Haziran 2011 tarihinde başlayacak Mehtap Gezileri’nde bu yıl Türk Müziğinden sunulacak canlı performanslarla yolcuların dolu dolu yaşayacakları gezi haline getirildi.

Her Cumartesi akşama Bostancı iskelesinden demir alacak vapur sırasıyla Eski Kadıköy-Eminönü-Üsküdar-Beşiktaş-Rumeli Kavağı iskelelerine uğrayarak Anadolu Kavağı’ndaki 2 saatlik molanın ardından gece 00.35’e kadar Boğaz’ın keyfi sürülecek.

Turlara özel rehber

Öte yandan çalışmaları sürdürülen bir proje ile Şehir Hatları tüm gezilerinde yolcuları için elektronik sesli ve görüntülü rehber sistemini hayata geçirecek. İstanbul Boğazı’nın tüm tarihi ve turistik mekanlarının genel bilgileriyle sesli ve görüntülü anlatıldığı, dijital bir formda hazırlanan elektronik rehber sistemi 10 ayrı dilde hizmet verecek. Özellikle İstanbul’u ziyaret eden yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistlerinde ilgi göstermesi beklenen kişiye özel rehber sistemiyle yolcular Boğaz’ın nadide mekanlarını öğrenme fırsatı yakalayacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim