• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Seka Limanı, 'marina' olarak işaretlendi

Seka Limanı, 'marina' olarak işaretlendi
'Mersin-Karaman Planlama Bölgesi 1/100.000'lik Çevre Düzeni Planı'nda, Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan Seka Limanı'nın 'marina' olarak işaretlenmesi denizcilik sektörünün tepkisine neden oldu.

Seka Limanı, 'marina' olarak işaretlendi

'Mersin-Karaman Planlama Bölgesi 1/100.000'lik Çevre Düzeni Planı'nda, Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan Seka Limanı'nın 'marina' olarak işaretlenmesi denizcilik sektörünün tepkisine neden oldu.

Limanın, Türkiye açısından stratejik bir öneme sahip olduğu vurgulanırken, 'Çevre Düzeni Planı'nın da revize edilmesi istendi. Seka Limanı'nın 'marina'ya dönüştürülmesi girişimi, MDTO tarafından aylık olarak yayımlanan derginin son sayısında da ele alındı. Sorun ve sıkıntıların ortaya konulup, çözüm önerilerinin sunulduğu yazıda; Çevre ve Orman Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü'nce onaylanan; 'Mersin-Karaman Planlama Bölgesi 1/100.000'lik Çevre Düzeni Planı'nda Seka Limanı'nın 'marina' olarak işaretlendiği hatırlatılarak, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca da bu yönde imar planı değişikliğinin onaylandığı dile getirildi.

Seka Limanı'nın uluslararası bir liman olduğu ve hali hazırda ticari faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekilen yazıda; limanın aynı zamanda da Türkiye açısından stratejik bir önemi olduğu vurgulandı. Limanın, Mersin'in uluslararası bir 'lojistik üs' olma ve Mersin Limanı'nı ana konteyner aktarma limanına dönüştürme çalışmaları kapsamında genel kargo ve dökme yükler için gerekliliğinin bir kat daha arttığı dile getirildi. Yolcu ve araç trafiği bazında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne Limanı'na en yakın Türk limanı olması nedeniyle sahip olduğu özel önemi, limanın marinaya dönüştürülmesiyle bu özelliğini kaybedeceğinin altı çizilirken, mevcut varlıklarla marina için gerekli ek yatırımların devlete getireceği ek maliyetler değerlendirilmeden yapılan söz konusu tasarrufun iptal edilmesi gerektiği vurgulanırken, 'Mersin-Karaman Planlama Bölgesi 1/100.000'lik Çevre Düzeni Planı'nın da revize edilmesi istendi. Mersin'de DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü'nce 5 yıl önce altyapı inşaatları tamamlanmış ama açılmamış 2 ayrı marina varken, ticari bir limanın marinaya dönüştürülmemesi gerektiğinin de altı çizildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim