• BIST 9548.09
  • Altın 2489.856
  • Dolar 32.4963
  • Euro 34.5447
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Sekimizu:SOLAS'ın güncellenmesi lazım

Sekimizu:SOLAS'ın güncellenmesi lazım
IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu, ICS Uluslararası Denizcilik Konferansı açılış konuşmasında SOLAS’ın tamamen tekrar gözden geçirilmesinin gerektiğini söyledi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü – International Maritime Organization (IMO) Genel Sekreteri Koji Sekimizu, ICS Uluslararası Denizcilik Konferansı açılış konuşmasında SOLAS’ın (Safety of Life at Sea – Denizde Can Güvenliği Sözleşmesi) tamamen tekrar gözden geçirilmesinin gerektiğini söyledi.

Londra Uluslararası Denizcilik Haftası’nın üçüncü gününde konuşan Sekimizu, her yeni nesil geminin yeni sorunlar getirdiğini ve kazaların olduğunu söylemiş olup, güvenlik önlemlerinin yenilenmesi gerektiğinin altını çizmiştir IMO Genel Sektereti Koji Sekimizu’ya göre geçtiğimiz 40 yılda mevcut SOLAS Konvansiyonu’nun geçen yıllara göre güncellenmesinde bir problem yaşanmamış ancak şu anda zamanın gerisinde kalmaya başladı.
 
Sekimizu, ayrıca, önümüzdeki yıllarda, denizcilik sektörünün daha çok güvenlik önlemleri ve risk değerlendirmesi teknikleri ile bezenmiş bir tüzüğe kavuşması gerektiğinin de altını çizdi.
 
Denizcilik sektörünün gelecek yıllar için yeni kuralları gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu, yeni sistemin sonuç odaklı ve risk yönetimi temelli bir sistem olması gerektiğini belirtti.
Veri akışı çok önemli olacağı için ve yeni sistem gerekli verilerin toplanmasına ve veri analizine dayanacağı için, tüm paydaşların müdahil olması gerekiyor.
 
Ancak, IMO Genel Sekreteri, söz konusu sistemin faydalarının denizcilik sektöründe anlaşılmasının biraz zaman alacağını ve sistemin oluşturulmasının aceleye getirilmemesi gerektiğini söyledi ve bunun yerine, sektörün, yeni bir sistemin yürürlüğe girmesi için 1974’de yürürlüğe giren SOLAS’ın 50. yılının kutlanacağı 2024 yılınının hedeflenmesi gerektiğini belirtti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim