• BIST 9645.02
  • Altın 2412.297
  • Dolar 32.5798
  • Euro 34.7928
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Sektör, NTSR ve AHOY'a tepki gösterdi

Sektör, NTSR ve AHOY'a tepki gösterdi
NTSR ve AHOY şirketleri tarafından 23–26 Mart tarihinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Europort fuarında NTSR CEO'su Serkan Tığlıoğlu'nun baldızı ve Fuarın koordinatörü Esin Aslıhan'ın skandal tavırları, fuara damgasını vurdu.

EUROPORT FUARINDA ESİN ASLIHAN SKANDALI

NTSR ve AHOY şirketleri tarafından 23–26 Mart tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Exposhipping Europort İstanbul 2011 fuarında NTSR CEO’su Serkan Tığlıoğlu’nun baldızı ve Fuarın koordinatörü Esin Aslıhan’ın skandal tavırları, fuara damgasını vurdu.

Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü Deniz Emniyeti Komite (IMO-MSC) Başkanı Frank Neil Ferrer’in, Ataköy Sheraton Oteli’nden konaklama ücretini ödemeyen NTSR fuarcılık, Ferrer’in otelden atılmasına neden oluyordu.

İstanbul Haber Ajansı bünyesinde yayımlanan Kara&Deniz Gazetesi’nin devreye girmesi ile konaklama ücreti Deniz Haber Ajansı tarafından Ataköy Sheraton Oteli’ne ödenerek, uluslar arası bir skandalın önüne geçildi.

EUROPORT FUARINDA BALDIZ SKANDALI DİPLOMATİK KRİZE NEDEN OLDU

23–26 Mart tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde, NTSR ve Hollandalı AHOY şirketi tarafından ortaklaşa düzenlediği Exposhipping Europort İstanbul 2011 fuarında NTSR CEO’su Serkan Tığlıoğlu’nun baldızı Esin Aslıhan’ın skandal tavırları, diplomatik krize neden oldu.

NTSR ve AHOY şirketinin, Kara&Deniz Gazetesi referansı ile davet ettiği, WISTA İngiltere Başkanı Maria Dixon ve eşi Paul Dixon ile Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü Deniz Emniyeti Komite Başkanı Neil Ferrer’in uçak ve konaklama ücretlerini ödemediği ortaya çıktı.

Beş gün İstanbul’da kalan Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü Deniz Emniyeti Komite Başkanı (IMO-MSC) Frank Neil Ferrer’in uçak ve konaklama ücretini ödemeyen NTSR ve Holandalı AHOY şirketi, diplomatik bir skandala neden olurken, Frank Neil Ferrer’in otelden çıkartılmasına Deniz Haber Ajansı engel oldu. Sheraton Ataköy Oteli’nden rezervasyon personeli Özlem Ergün Çetin’in uyarısı üzerine Frank Neil Ferrer’in otel ücretini ödeyen Deniz Haber Ajansı, Frank Neil Ferrer’in otelden atılmasını engelleyerek, skandalın büyümesinin önüne geçti.

IMO’nun en güçlü Genel Sekreter adaylarından biri olan ve IMO’nun ikinci adamı konumunda bulunan Deniz Güvenliği Komite Başkanı (Maritime Safety Committee - MSC) Frank Neil Ferrer, Türkiye Cumhuriyeti Devletine uluslararası toplantılarda en büyük destek veren diplomat olarak biliniyor.

BALDIZIN FENDİ, KRİZE NEDEN OLDU

Exposhipping Europort İstanbul 2011 fuarına uluslararası isimlerin katılımın düşük olmasından dolayı Kara&Deniz Gazetesi’nden yardım isteyen Baldız Esin Aslıhan, fuardan aylar önce IMO nezdinde katılımcı olması için Kara&Deniz Gazetesi’ni kapısını çaldı.

Yurtdışından gelecek katılımcıların konaklama ve ulaşım giderlerini üst düzey business olarak karşılayacağını Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat’a ielten Baldız Esin Aslıhan, katılımcılardan olumlu cevap gelmesi ile birlikte biletlerin alınması istendi. Ancak son iki güne kadar gelen misafirlerden sadece 3’ün biletlerini ekonomik bilet olarak alan Baldız Esin Aslıhan, WISTA Başkanı Maria Dixon ve eşi Paul Dixon’un ile IMO-MSC Başkanı Frank Neil Ferrer’in biletlerini almadı.

Baldız Esin Aslıhan’ın olumsuz tavırlarım üzerine devreye giren Deniz Haber Ajansı, WISTA Başkanı Maria Dixon ve Paul Dixon’ın biletlerini son gün alarak Türkiye’ye gelmesini sağladı. Diğer taraftan 25 saatlik bir uçak yolculuğu yapan ve Singapur aktarmalı olarak Filipinlerden gelen IMO-MSC Başkanı Frank Neil Ferrer’e biletini kendi alarak, İstanbul’a geldi ve NTSR’in AHOY ile birlikte düzenlediği Europort Fuarı’nın açılışına katıldı.

BALDIZDAN ÇİRKİN TAVIR

IMO-MSC Başkanı Frank Neil Ferrer’in konaklama gününün dolduğu ve otelden çıkarılacağını öğrenen Deniz Haber Ajansı Editörü Merve Korkmaz, Baldız Aslıhan’a konuyu bildirmesine rağmen, Esin Aslıhan’ın çirkin bir tavır içinde “Ben üç gün kalacağını zannediyordum. Otelde yer kalmamış yapacak bir şey yok” demesi bardağı taşıran damla oldu.

Baldız Esin Aslıhan’ın çirkin tavrı karşısında devreye giren Deniz Haber Ajansı Yönetimi, Ataköy Sheraton Oteli’nden bir suit oda kiralayarak, Frank Neil Ferrer’in otelden çıkartılmasının önüne geçti.

Diplomatik bir krize neden olan NTSR Fuar Koordinatörü Baldız Esin Aslıhan’ın pişkin tavırları, skandal olarak nitelendirilirken, denizcilik sektöründen çok büyük tepkilere neden oldu.

FUARA KATILIM DÜŞÜKTÜ

Fuar Koordinatörü baldız Esin Aslıhan’ın organizesinde katılımın düşük olması ve sadece idareden Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser’in iştirak etmesi, fuara ilgilinin bir göstergesiydi. Diğer taraftan Kara&Deniz Gazetesi’nin davet ettiği IMO-MSC Başkanı Frank Neil Ferrer, IMO Teknik Komite Şefi Pamela Tansey, Filipinler IMO Temsilcisi Büyükelçi Francisco Fernandez ve WISTA İngiltere Başkanı Maria Dixon, fuardaki tek uluslararası isimler olarak göze çarptı.

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ AYAĞA KALKTI

FERAMUZ AŞKIN (GEMİMO BAŞKANI):

NTSR Fuarcılık Şirketinin Frank Neil Ferrer’e karşı bu tavrı yakışık almamıştır. Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü’nde (IMO) ikinci adam konumunda bulunan IMO-MSC Başkanı’na yapılan muamele çirkin olmuştur. Sebep olanları kınıyorum.

ALEV TUNÇ (DTO YÖNETİM KURULU ÜYESİ):

NTSR’in davranışı konusunda söylenecek söz bulamıyorum. NTSR Fuarcılığı aklı-selime davet ediyorum. Türkiye’nin uluslar arası arenada zor duruma bırakacak tavırlardan herkesin kaçınması gerekir. Bu tür hareketler ülkemize zarar verir.

SALİH ORAKCI (KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRÜ):

Bu nasıl bir mantıktır. Hem davet ediyorsun, hem de davet ettiğin insanın konaklama ve ulaşım giderlerini karşılamıyorsun. NTSR fuarcılık başarılı bir sınav verememiştir. Deniz Emniyeti konusunda en yetkili ve etkili isme yapılan tavır çirkindir. Kabul edilemez. Fuar organizatörlerini kınıyorum.

YAŞAR DURAN AYTAŞ (GEMİ İNŞA VE TERSANELER GENEL MÜDÜRÜ):

Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü, Deniz Emniyeti Komite ( IMO-MSC ) Başkanı Frank Neil Ferrer’e yapılan tavır doğru değildir. NTSR Fuarcılığın yaptığı Türk misafirperverliğine yakışmamıştır.

CEMALETTİN ŞEVLİ (DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRÜ):

NTSR Fuarcılık Şirketinin yaptığı doğru olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarına kimse zarar vermemelidir. Bu olay şık olmadığı gibi ahlaki de olmamıştır. Üç kuruşun hesabını yapanlar, bedelini ödeyecektir. IMO-MSC Başkanı Frank Neil Ferrer, dünya denizcilik sektöründe önemli bir isimdir. Bu tavrı kınıyorum.

Haber: Mithat ÇATAN - Kara&Deniz Gazetesi

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim