• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Sektörden SHGM'ye sessiz tepki

Sektörden SHGM'ye sessiz tepki
Her bir izin belgesini imzalamak için sektörden alınan milyonlarca liraya rağmen, SHGM'nin yaptığı organizasyonlara da sektörün sponsorluk yapması talebi "kan emicilik" olarak değerlendirildi...

Sektörden SHGM'ye sessiz tepki

Her bir izin belgesini imzalamak için sektörden alınan milyonlarca liraya rağmen, SHGM'nin yaptığı organizasyonlara da sektörün sponsorluk yapması talebi "kan emicilik" olarak değerlendirildi...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün İzmir'de yapacağı Afrika Konferansı henüz başlamadı ama ilk tepkiler de gelmeye başladı. 30 ülkeye yakın katılım olacağı belirtilen konferansın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın seçim bölgesinde yapılması "Bakan’a yağcılık" olarak adlandırılırken asıl kıyamet sponsorluk konusunda koptu. Havacılık sektörünün işyeri açma dahil tüm izinleri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilirken karşılığında milyon TL'yi aşan ücretler alınıyor.

Sektörden alınan bu para miktarı yıllık 60 milyon TL'yi bulurken, SHGM'nin bu kadar yüksek kazanca rağmen organizasyonlara sponsorluk istemesi sektörü adeta çileden çıkarttı. Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici tarafından organize edilen Afrika Konferansı'nın İzmir'de yapılması da benzer şekilde havacılık işletmelerinin tepkisine neden oldu. Birçok firma konferansa katılmayı reddederken, bazıları da SHGM'den gelen yazıya cevap vermeyerek tepkisini gösterdi, sponsorluk teklifini reddetti. İzmir'de havacılık adına havalimanı hariç önemli bir faaliyetin bulunmadığını belirten sektör yetkililerine karşılık Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici, AirportHaber'e şunları söyledi. "Organizasyonlarımızın yüzde 90'ı İstanbul'da, bir kısmı Antalya'da ve ikili görüşmelerimizi de Ankara'da yapıyoruz. İzmir'e de çok uçak iniyor. Bu yüzden böyle bir tercih yaptık. Bir bakarsınız bir sonraki konferansı Gaziantep'te yaparız" diyerek organizasyonun İzmir’de yapılmasını savundu. Bahri Kesici, sektörden sponsorluk istemeleriyle ilgili sorumuza cevap vermeyerek sessiz kaldı.

İşte Bahri Kesici'nin sektörden sponsorluk isteyen maili.

Degerli Arkadaşlar,

Istanbul'da yaptigimiz Afrika Konferansi konulu toplantiya katilimlarinizdan dolayi tesekkür ederim.

Bilindigi gibi ülkemiz havaciligi önemli büyüme yasamakta olup bu büyümeyiAfrika baglaminda da sürdürmek istiyoruz.

Toplantida görüstügümüz üzere, ülkemiz için hem is ve hem de ciddi anlamda prestij konusu olan bu konferansin basarili geçmesi hepimizin arzusudur.

Bu nedenle, tüm paydaslarin konuya yeterli hassasiyet göstermesi
gerekmektedir.

Bizim sektörden beklentimiz;

1. Sunumlarini mümkün ise birlikte yapmasi, aktaracagimiz basari
hikayeleri ile tecrübelerimizin Afrika ülkelerinin de isine yarayacak
sekilde biçimlenmesi,

2. Agenda'ya uygun olarak külfetinin de paylasilmasidir.

Bilindigi gibi, 29 Mayis aksami baslayacak etkinligimiz, 2 haziran günü
Istanbul'da sona erecektir.

Sektör 4 ana grupta sunum yapacaktir;

1. Havayollari, 2. MRO'lar, 3. Terminal ve Yer Hizmetleri ,4. FTO'lar
ve Simulatörler seklinde olacak.

Kesin ajendayi size yakinda gönderecegim,

Pazartesi günü öglene kadar sunumlari bekliyorum, ayrica, yemek yada baska konularda (hediye paketi yaptiriyoruz, gezi olacak vb.) sponsorluk alinmasina ihtiyaç vardir.

Brosür ve dokümanlarinizin dagitilmasi, flamalarin asilmasi gibi imkanlar olacak, yine özel görüsmelere imkan taniyacagiz.

Katilim listelerinizi tarihleri ile birlikte bekliyoruz.

Su ana kadar, THY, Çelebi ve Pegasus yemek vermek için talip oldular, THY ayrica çok daha fazla katki yapiyor, HAVAS'in Ulasim için katkisini aldik.

Bu vesile ile hepinize basari ve saglik dileklerimi sunuyorum.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim