• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

'Senegal Pembe Göl'ün sırrı ortaya çıktı

'Senegal Pembe Göl'ün sırrı ortaya çıktı
Senegal'deki doğa harikası pembe gölün sırrı ortaya çıktı. Senegal'deki Retba gölü, dünya mirasları arasında yer edinmiş durumda.

 

Senegal'deki doğa harikası pembe gölün sırrı ortaya çıktı. Senegal'deki Retba gölü, dünya mirasları arasında yer edinmiş durumda. Tuz üretilen gölün renginin pembe olmasının nedeni ise, içinde yaşayan bakterilerin güneş enerjisi kullanarak kırmızı pigment üretmesi. Yılda yaklaşık 24 ton tuzun çıkarılan bu gölde tuz üretimi için sadece insan gücü kullanılıyor. Senegal'in kuzeybatısında bulunan Pembe Göl, görenleri hayrete düşürüyor.

Senegal'in kuzeybatısında bulunan Pembe Göl, görenleri hayrete düşürüyor. Gerçek adı Retba olan, içerisinde bulunan bir siyano bakterilerden dolayı pembe rengine bürünen gölde, bakteri dışında hiçbir canlı yaşamıyor.

Ölü Deniz gibi içerisinde bulunan yoğun tuzdan dolayı, insan vücudunun batmadığı gölde, turistler gölün keyfini çıkarıyor. Gelen turistlere eski model kamyonetlerle etraftaki kum tepeciklerinde çöl safarisinin de yaptırıldığı bölge, Senegal'in önemli turizm merkezlerinden birini oluşturuyor.

Göl aynı zamanda yüzlerce Senegalliye de ekmek kapısı olmuş durumda. Derinliğin en fazla 3 metre olduğu ve insan vücüdunun batmadığı gölden tuz çıkaran insanlar, eski yöntemlerle çıkardıkları tuzu yerel piyasa satarak geçimini sağlıyor. Senegal'in başkenti Dakar'a 35 km uzaklıkta olan göl, Atlas Okyanus'un hemen yanı başında bulunuyor.

YILDA 24 TON TUZ ÇIKARILIYOR

Gölden toplanan tuzları sandaldan kıyıya taşımak kadınlara düşüyor. Yılda yaklaşık 24 ton tuzun çıkarıldığı bu gölde tuz üretimi için sadece insan gücü kullanılıyor. Tuz tepecikleri gölün hemen bitiminden yükseliyor. Pembe göl her gün yüzlerce turisti ağırlıyor.

pembe_gol.jpg

pembe_gol1.jpg

pembe_gol2.jpg

pembe_gol5.jpg

pembe_gol6.jpg

pembe_gol7.jpg

pembe_gol8.jpg

pembe_gol9.jpg

pembe_gol10.jpg

pembe_gol11.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim