• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Şener: "Yolcu sayısı 9 milyara çıkacak"

Şener: "Yolcu sayısı 9 milyara çıkacak"
Sani Şener, Global Ekonomi Sempozyumu (GES) gala yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yıllık yolcu sayısının 8 yılda 33 milyondan yaklaşık 100 milyona çıktığını söyledi.

ŞENER: "YOLCU SAYISI 9 MİLYARA ÇIKACAK"

Sani Şener, Global Ekonomi Sempozyumu (GES) gala yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yıllık yolcu sayısının 8 yılda 33 milyondan yaklaşık 100 milyona çıktığını söyledi.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, ''Uçak imal eden şirketler, 2025 yılına kadar 40 bin uçağın imal edileceğini tahmin ediyorlar. Bu sayı dünyada var olan yıllık yolcu sayısını da 9 milyara çıkaracak'' dedi.

Bugün Avrupa'da havada diğer kıtalara uzanan 150 bin otoban bulunduğunu, 20 bin uçağın da bu otobanları kullanarak yılda yaklaşık 5 milyar yolcu ile sefer yaptığını ifade eden Şener, ''İnternet bile bunun yerine geçemez. Uçak imal eden şirketler 2025 yılına kadar 40 bin uçağın imal edileceğini tahmin ediyorlar. Bu sayı dünyada var olan yıllık yolcu sayısını da 9 milyara çıkaracak'' dedi.

GES Başkanı ve Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü Direktörü Dennis Snower de dünyada gittikçe daha çok kişinin Türkiye'nin kendine has konumu olduğunun farkına vardığını belirterek, ''Küresel toplum elde edebilmek için Türkiye'nin kilit rolü çok önemli. Bu nedenle sempozyumun burada yapılmasını çok istedim'' diye konuştu.

Avrupa'da pek çok insanın, ''Türkiye kendisini Avrupa'nın bir parçası olarak mı tanımlayacak, Müslüman dünyanın lideri mi olarak tanımlayacak, yoksa her ikisi mi?'' diye sorduğunu bildiren Snower, ''Biz bu akşam çok şanslıyız, çünkü aramızda bulunan siyasi liderler tarihin kalemini oynatabilecek kişiler'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim