• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Şener’in otobüsüne D Yetki belgesi cezası

Şener’in otobüsüne D Yetki belgesi cezası
Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener'in seçim gezilerinde kullandığı otobüse, Ulaştırma Bakanlığı'nın denetim istasyonunda (D) Yetki Belgesi olmadığı gerekçesiyle para cezası kesildi.

Şener’in otobüsüne D Yetki belgesi cezası

Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener'in seçim gezilerinde kullandığı otobüse, Ulaştırma Bakanlığı'nın denetim istasyonunda (D) Yetki Belgesi olmadığı gerekçesiyle para cezası kesildi.

Sivas bağımsız milletvekili adayı Abdüllatif Şener, Koyulhisar ilçesindeki seçim çalışmalarının ardından partililerle birlikte konvoy eşliğinde kent merkezine dönmek üzere yola çıktı. Şener, makam aracıyla kente giriş yaparken, konvoydaki seçim otobüsü Sivas-Erzincan karayolu Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı yakınlarındaki Ulaştırma Bakanlığı Sivas Bölge Müdürlüğü Ağırlık Boyut Belge Denetim İstasyonu'nda görevlilerce durduruldu.

İlyas Kaçar'ın kullandığı otobüsü denetleyen görevliler, D2 belgesi olmadığı gerekçesiyle cezai işlem uyguladı. Bunun üzerine Türkiye Partisi Sivas İl Başkanı Ahmet Kuzu ve beraberindeki parti yetkilileri, istasyona gelerek araca ve sürücüye para cezasını yazan görevlilerle görüştü. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Kuzu, cezanın yazılma gerekçesiyle ilgili bilgi verirken, görevlilerle partinin gençlik kolları üyesi gençler arasında gerginlik yaşandı.

Görevlilerin olduğu çalışma ofisine girmek isteyen partili gençler ile personel arasında arbede yaşandı. Güvenlik görevlilerinin ve karayolunda uygulama yapan trafik polisinin araya girmesiyle gençler yatıştırıldı. İstasyona çok sayıda polis ekibi gelerek, tedbirleri artırdı.

2 bin 200 Lira ceza

Gerginliğin sona ermesinin ardından basın açıklamasına devam eden Kuzu, duruma tepki göstererek, “Türkiye'de binlerce, on binlerce seçim otobüsü var. Sivas'ta da belki de yüzlerce ifade edebileceğimiz seçim otobüsleri, minibüsleri var. Seçim çalışmasından gelirken, Türkiye Partisi seçim otobüsü durduruluyor ve 'içinde insan var' diye 2 bin 200 lira ceza kesiliyor. Hiçbir yerde görülmemiş bir şey” dedi.

Otobüsün içinde partili 14 gencin olduğunu anlatan Kuzu; “Sivas'ta yüzlerce seçim otobüsü var, hangisi burada durdurulmuş, kayıtlardan çıkarılsın. Bir tanesi siyasi partiye ceza kesilmişse 'tamam' diyeceğim” diye konuştu.

Aracın sürücüsü İlyas Kaçar ise seçim çalışmasından dönerken istasyon görevlilerinin otobüsü durdurduğunu, yolcu taşıma hakkının olmadığını belirterek para cezası kestiklerini söyledi. Görevlilerin ceza tutanağını vermediklerini kaydeden Kaçar, tutanağın Ankara'daki adresine gönderileceğini söylediklerini ifade etti.

Kaçar, partinin kuruluşundan bu yana, 2 yıldır Türkiye Partisi'nin seçim otobüsünün şoförü olduğunu, 81 il ve bağlı ilçelerini gezdiğini, ancak hiçbir yerde böyle bir uygulamayla karşılaşmadığını anlattı.

Partililer, 2 bin 200 lira otobüse, bin 800 lira da sürücüye para cezası kesildiğini söyledi. İstasyon görevlileri ise D2 Yetki Belgesi olmadığı gerekçesiyle cezai işlem uygulandığını belirtti.

Şener’den tepki

Türkiye Partisi Genel Başkanlığı’ndan istifa ederek memleketi Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı Abdüllatif Şener, seçim gezisinden dönen seçim otobüsüne Ulaştırma Bakanlığı’nın araç muayene istasyonuna çekilerek para cezası uygulanmasına tepki gösterdi. Şener, uygulamanın usullere uygun olmadığını, kamu hizmetlerinin eşit olması gerektiğini savundu.

Sivas bağımsız milletvekili adayı Abdüllatif Şener’in Koyulhisar İlçesi’nden dün akşam saatlerinde seçim çalışmasından dönen üzeri fotoğraf ve yazıyla giydirilmiş 06 DTT 65 plakalı otobüs, il girişinde araç muayene istasyonunda durduruldu. Ücretli otobüs taşımacılığı için gerekli ’D2 belgesi’ bulunmadığı gerekçesiyle otobüs ve şoför İlyas Kaçar’a yaklaşık 3 bin 500 lira para cezası uygulandı. TP’liler ile görevliler arasında tartışmaya neden olan olayla ilgili Abdüllatif Şener basın toplantısı düzenledi. Şener, şöyle konuştu:
"Kesilen para cezasının, yapılan işlemin taamüllere ve usule uygun olmadığı kanaatindeyiz. Hiç bir partinin seçim otobüsü alıkonulmaz, ceza kesilmezken, bağımsız milletvekili adayı olarak bizim seçim otobüsümüzün Ulaştırma Bakanlığı yetkililerince yolunun kesilip kantara çakılarak usulsüz cezanın kesilmiş olması bu seçimlere gölge düşürmüştür. Türkiye’nin hiçbir ilinde hiçbir partinin seçim otobüsü böyle kantara çıkarılmamıştır."

Bu işlemin sadece Sivas’ta yapıldığını ve kamu hizmetlerinin eşit ve adil olması gerektiğini
ifade eden Şener, şöyle devam etti: "Kamu gücü istediğine karşı kullanılır istemediğine karşı kullanılmaz bir güç değildir. Herkese eşit muamele kamu gücünün temel prensibidir. Bu ihlal edildiğinde vatandaşın gönlündeki adalet duygusunu zedelenmiş olur. Tüm kamu görevlilerini uyarıyoruz. Bütün partilere eşit mesafede olun. Bu sadece bize karşı yapılan tek hadise değildir. 16 Nisan’da şehre ilk giriş yaptığımız sırada düzenlenen konvoyda bir araca korna çalması nedeniyle 206 bin lira para cezası kesilmişti. Önümüzdeki günlerde değişik partilerin genel başkanları, başbakan Sivas’a gelecek. Onlar için de konvoy düzenlenecek. Bize korna çaldı diye ceza yazan kamu görevlilerini uyarıyorum. Başbakan ve diğer partilerin konvoylarında korna çalan büktün araçlara ceza yazmak zorundasınız. Eşitlik ve hakkaniyet bunu gerektirir. Yoksa kamu gücü sadece bağımsız adayın seçim kampanyasına yönelmiş demektir ki bu kamu vicdanını yaralar."

Sivas’ın bütün giriş ve çıkışlarında kantar ve trafik kontrollerinin insanları canından bezdirdiğini ifade eden Abdüllatif Şener, bu düzenlemenin de tüm illerde eşit olması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Sivas’a giren çıkan her kamyon, TIR ve otobüsün ikili kontrole tabi tutularak sürekli ceza yazılması, yoğun kontrollerin diğer illerde yaşanmaması kamu vicdanını rahatsız etmektedir. Osmanlı’da Tanzimat dönemine kadar bazı kentlerde iç gümrük vardı. Bir şehirden başka şehre mal götürüldüğünde o şehrin pazarına girmek için gümrük vergileri alınırdı. Sivas’ta şu an bundan 150 sene önce kaldırılan iç gümrük burada uygulanıyor intibası oluşmaktadır. Kamu hizmeti eşit ve adil olmalı. Diyarbakır’a otobüs ve kamyonlar nasıl girip çıkıyorsa Sivas’a da aynı şekilde girmesi gerekir. Sivas’ta diğer illerde olmayan bu kamu baskısı vicdanları yaralamaktadır. Devletin bütün illere eşit davranması, kamu hizmetlerinin temel mantığıdır."

Kaynak: Taşımacılar.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim