• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Şereflikoçhisarda demiryolu için proje hazırlandı

Şereflikoçhisarda demiryolu için proje hazırlandı
Samsun ile Mersin limanlarını birbirine bağlayacak olan demiryolu projesine Şereflikoçhisar’ın da dahil edilmesi için başlatılan çalışmaların detayları aktarıldı.

Belediye Başkanı Ferda Polat, AK Parti İlçe Başkanı Sait Başaran ve eski TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın tarafından düzenlenen toplantıda Şereflikoçhisar’a kazandırılması hedeflenen demiryolu projesinin detayları açıklandı.

AK Parti’den Ankara 1. bölge milletvekilliği aday adaylığı için TCDD’deki görevinden istifa eden Apaydın, Samsun, Çorum, Kırşehir, Aksaray ve Ulukışla hattına bağlanacak olan demiryolu projesinin 2015 yatırım planına alındığını belirterek, ”Şereflikoçhisar’ın demiryolundan yararlanabilmesi için proje çizimleri tamamlandı. Maliyeti daha düşük olan, coğrafi koşulları daha müsait olan projenin fizibilite çalışmaları sonuçlanmak üzere. Saatte 160 kilometre ile hareket edecek olan trenler çift yön olarak yolcu ve yük taşımacılığı yapan karma işletmecilikle hizmete sunulması planlanıyor’’ dedi.

Apaydın, 300 milyon liraya mal olması beklenen projeye ilgişkin, ”Şereflikoçhisar sanayi bölgesinden geçmesi düşünülen demiryolu, Kırşehir hattına 55 kilometre mesafede. Demiryolu maliyeti Şereflikoçhisar güzergahı olarak daha düşük, hızlı tren standartlarında yük ve yolcu taşımacılığının yapıldığı, sinyalizasyon sistemleri ile en modern koşullarda daha kısa sürede yapılacak” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ferda Polat da çalışmaların 2 hafta gibi kısa bir sürede yapılmasından dolayı teşekkürl ederek, ”Birkaç yılda yapılacak olan bu çalışmalar 2 haftada tamamlandı. Projede büyük emekleri olan TCDD Genel Müdür Yardımcılığı yapmış, AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı İsa Apaydın’a ve ekibine teşekkür ediyorum’’ ifadesini kullandı.

Şereflikoçhisar’ın Emek Mahallesi bölgesine kurulması düşünülen tren istasyonunun E-90 karayoluna paralel olarak alt, üst ve tarımsal geçişlerin yapılarak Aksaray ve Ulukışla hattına bağlanacağı bildirildi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim