• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Şereflikoçhisar'ın demiryolu hattına kavuşması çok yakın

Şereflikoçhisar'ın demiryolu hattına kavuşması çok yakın
Karaömeroğlu, "Samsun Limanı ile Mersin Limanını birbirine bağlayacak olan demiryolu hattı projesine Şereflikoçhisar’ın da dahil edilebilmesi için dosyamızı TCDD’ye vererek başvurumuzu yaptık" dedi.

Şereflikoçhisar Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Samsun Limanı ile Mersin Limanını birbirine bağlayacak olan demiryolu hattı projesine Şereflikoçhisar’ın da dahil edilebilmesi için TCDD’ye başvuruda bulunduklarını söyledi.

Karaömeroğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye ‘nin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak olan demiryolu projesinde Şereflikoçhisar’ında projeye dahil edilmesini istediklerini belirtti.

Karaömeroğlu, “Samsun Limanı ile Mersin Limanını birbirine bağlayacak olan demiryolu hattı projesine Şereflikoçhisar’ın da dahil edilebilmesi için dosyamızı TCDD’ye vererek başvurumuzu yaptık, fizibilite çalışmaları yapılacak. Demiryolu projesi 2015 yatırımına alındı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYEM) tarafından proje çizildi, biz bu projede demiryolu hattının Ortaköy yerine nakliye yükü fazla olan Şereflikoçhisar’an geçerek Aksaray’a gitmesini istiyoruz” dedi.

Şereflikoçhisar’ın taşıma kapasitesinin çok yüksek olduğunu ifade eden Karaömeroğlu, şöyle konuştu:

“Şereflikoçhisar’da yıllık taşınabilen yaklaşık 2 milyon 240 bin ton ürün var. Geçen yıl ilçemizde faaliyet gösteren 2 tuzla 1 milyon 600 bin ton tuz üretti. 198 bin ton hububat üretimi, 330 bin alçı taşı üretimi, 45 bin ton şeker pancarı üretimi yapılıyor. Öte yandan ilçemizde 4 milyon ton kömür rezervlerinin olduğu ve Tatbikat Merkez Komutanlığı sevkiyatları da taşıma kapasitesinde büyük yer alıyor. ”

Şereflikoçhisar’ın demiryolu hattına kavuşmasının çok yakın olduğunu dile getiren Karaömeroğlu, yük tren hattının ilçeye kazandırılmasıyla nüfus artışının ve büyümenin de hız kazanacağına dikkati çekerek, “Şereflikoçhisar’daki herkes doğalgaz da olduğu gibi bu projede ortak paydada buluşmalı hemşehrilerimiz bu projeye destek vermeli” ifadelerini kullandı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim