• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Sert: Sürücü eğitimi sil baştan değişmeli

Sert: Sürücü eğitimi sil baştan değişmeli
Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Birliği Derneği Genel Başkanı Süleyman Sert, yaşanan kazalara karşı sürücülerin periyodik olarak eğitime alınması gerektiğini belirterek, "Sürücü eğitimi sil baştan değişmeli" dedi.

Sert: Sürücü eğitimi sil baştan değişmeli

Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Birliği Derneği Genel Başkanı Süleyman Sert, yaşanan kazalara karşı sürücülerin periyodik olarak eğitime alınması gerektiğini belirterek, "Sürücü eğitimi sil baştan değişmeli" dedi.

Türkiye'nin karayolu altyapısı ve büyük ulaşım yatırımlarıyla birlikte yol kalitesinin Avrupa standartlarını yakalamış olmasına rağmen, trafik kazalarını azaltmada istenilen sonuçlara bir türlü ulaşılamadığını kaydeden Sert, "Fiziksel şartlar ve gerçekleştirilen iyileştirmelere karşı can kaybının yaşandığı kazalara karşı eğitim çok önemlidir. Bütün sürücüler periyodik sürelerle eğitime alınmalıdır. Karayollarının güvenliğini etkileyen temel unsur sürücüdür. Sürücü eğitimi bu yüzden önem kazanmaktadır. İşi mesleki olarak icra etmek isteyenler ile özel aracını kullanacakların eğitim programları farklı olmalı ve şoförlük yapacakların eğitim programlarında sosyal sorumluluk ve meslek bilinci oluşturacak konulara yer verilmeli" dedi.
 
Sürücü eğitiminde motorlu taşıt sürücüleri kursları ile çeyrek asrı doldurma arifesine gelindiğini ifade eden Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Birliği Derneği Genel Başkanı Süleyman Sert, "Sürücü eğitimlerimiz sadece sınav başarısına endeksli olmuştur. Sürücülük bir süreç gerektirir. Trafikte yaya veya sürücü olarak bulunmak toplumsal bir paylaşım ve etkileşimdir" dedi. Sürücü kurslarında verilen eğitimin iki başlık altında toplanması gerektiğine dikkat çeken Sert, "İlk olarak toplumsal paylaşım, diğer insanların can ve mal güvenliği, ikinci olarak ta bunu sağlayacak trafik kurallarını önem ve etkilerini kavratmaktır. Sürücü kurslarının nitelik ve etkinlikleri artırılarak kazanç kaygısından uzaklaştırılıp ücret rekabeti yapmadan çalışabilmelidir. Araç kullanımda sıfır toleransla hareket edecek bir konuma gelmelidirler" dedi.
 
Bütün sürücülerin periyodik eğitime alınması önerisinde bulunan Sert, "Değişen, yenilenen ve unutulan bilgiler istatistiki verilerde öne çıkan kural ihlalleri sonuçları sürücüye anlatılmalı. Sınav değerlendirmelerini sonuç olarak görmek yerine trafikte sorumluluk ve paylaşım kültürü kazanıp kazanmadığı ölçülmeli ve gözlenmelidir. Bu konularda Milli Eğitim Bakanlığı metot geliştirmeli" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim