• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

'Severnaya verf' korvet yapımına başladı

'Severnaya verf' korvet yapımına başladı
Peterburg’daki “Severnaya verf” gemi sanayii işletmesinde yeni projeye göre korvet yapımına başlandı. Rusya’nın deniz kuvvetleri geliştirilmiş gemilerle tamamlanacak.

'Severnaya verf' korvet yapımına başladı

“Severnaya verf” işletmesi sözcsü Svetlana Yermolayeva,yeni korvetin taktik ve teknik nitelikleri açısından aynı tıp gemilerden üstün olacağını kaydederek şunları söyledi:

Böyle gemiler önceden yoktu. Her bakımdan prensip açısından yeni bir gemi olacak. Boyutları büyük olmayacak. Günümüzde dünyada güçlü silahla donatılmış az boyutlu gemiler yapılıyor. Korvetin çok amaçlı olup manevra yapma kapasitesinin yüksek, sistemlerinin otomatikleştirilmiş ve bütünleşik olması başlıca özellikleridir. Stels teknolojisine göre yapılacak korvet radaklara yakalanamayacak.

Yaklaşık olarak 2 bin tonilatoluk geminin uzunluğu 105 metre, azami hareket hızı saatte 27 not, ekibi 100 kişiliktir. Denizaltılara karşı eylemlerde bulunmak, çıkarma operasyonunu ateşle himaye etmek, hava araçlarına destek vermek konvetin görevleridir.

“Severnaya verf”gemi sanayii işletmesinin ürünü “Soobrazitelnıy” adlı korvetin seyir denemeleri başladı. Svetlana Yermolayeva, "ilk başta geminin dizel jeneratörünün, daha da sonra silahlarının denemeleri yapılacak" dedi ve şöyle devam etti:

“Soobrazitelnıy” korveti silahı, komünikasyon sistemleriyle diğer sistemleri üstüne müşterinin istemleri dikkate alınarak yapıldı.Gövdesinin yapısı aynı tip gemilerin gövdesinden farklıdır.

Füzeler taşıyan gemi torpilsalar ve roketatarla donatılmıştır. Kıç bölümünde KA-27 tipi denizaltısavar helikopter üsleniyor. “Stels” teknolojisine göre yapılmış korvetin sualtı kesiminin yeni yapısı sonucunda hareket hızı 30 not iken suyun direnişi yüzde 25 kadar azalır. “Soobrazitelnıy” korveti yüksek teknoljileri uygulamanın bir ürünüdür.

Suüstü savaş gemileri yapımına ilişkin devlet programına göre siparişlerin dörtte üçü “Severnaya verf” işletmesine verilir.Şimdi işletmede 4 korvet,iki firkteyn ve bir komünikasyon gemisi üretiliyor bir de Cezayir’le yapılmış kontrata göre 4 karakol gemisinin modernizasyonu yapılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim