• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

SGHM ve TSE'den 'Yeşil Havaalanı Projesi'

SGHM ve TSE'den 'Yeşil Havaalanı Projesi'
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Yeşil Havaalanları Projesi kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Yeşil Havaalanları Projesi kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.

TSE Başkanı Hulusi Şentürk ve SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından 26 Eylül 2013 tarihinde imzalanan protokol kapsamında, işletmelerin Çevre Yönetim Sistemi ile ilgili belgelendirme ve Sera Gazı Envanterlerine yönelik doğrulama işlemleri TSE tarafından gerçekleştirilecek.
 
TSE’den yapılan açıklamada, protokole göre öncelikle, Yeşil Havaalanı Projesi kapsamında havacılık işletmelerinden TS EN ISO 14001 standardına ek olarak istenecek sektörel kriterlerin belirlenmesi için TSE ve SHGM uzmanlarının katılımı ile Teknik Çalışma Grubu oluşturulacağı kaydedilerek havacılık işletmelerinin TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelendirmesi; Teknik Çalışma Grubu tarafından belirlenen sektörel kriterler ve ilgili standart şartları çerçevesinde TSE tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.
 
Ayrıca TS EN ISO 14064-1 standardına göre havacılık işletmelerince hesaplanacak olan Sera Gazı Envanteri, TSE tarafından TS EN ISO 14064-3’ e göre doğrulanacak. Bu süreçlerin başarı ile tamamlanması ve projenin gerekliliklerinin yerine getirilmesinin ardından işletmeler, SHGM tarafından ‘Yeşil Kuruluş Sertifikası’ ile sertifikalandırılacağına dikkat çekilerek havaalanındaki tüm işletmelerin Yeşil Kuruluş Sertifikası alması halinde o havaalanı SHGM tarafından Yeşil Havaalanı unvanı kazanarak sertifikalandırılacağı vurgulandı.
 
TSE’nin, havacılık işletmelerinin TS EN ISO 14001 ve TS EN ISO 14064-1 konularındaki eğitim taleplerinde yüzde 25 ve “Çevre Yönetim Sistemi Belgelendirmesi” ile Sera Gazı Doğrulama işlemlerinde yüzde 10 indirim yapacağı ifade edildi. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim