• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

SGK, kayıt dışı istihdama geçit vermiyor

SGK, kayıt dışı istihdama geçit vermiyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ankara İl Müdürlüğü denetimlerine tüm hızıyla devam ediyor.

SGK, kayıt dışı istihdama geçit vermiyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ankara İl Müdürlüğü denetimlerine tüm hızıyla devam ediyor. 2011'in ilk 6 ayında 2 bin 488 işyerini denetleyen sosyal güvenlik kontrol memurları denetleme sonucunda kayıt dışı olduğu tespit edilen 951 kişiyi sosyal güvence altına aldı.

SGK Ankara İl Müdürlüğü, kayıt dışı istihdamla mücadeleyi sürdürüyor. Kayıt dışı istihdamın en az olduğu Ankara'da kontrol memurlarının düzenli olarak yaptığı denetimlerin yanı sıra vatandaşlar ile çalışanlardan da gelen ihbar ve şikayet üzerine denetimlerini aralıksız sürdüren sosyal güvenlik kontrol memurları, sigortasız işçi çalıştırılmasını önlemek amacıyla 2 bin 488 işyerinde denetim yaptı. Denetleme sonucunda toplam 21 bin 36 kişinin çalıştığı işyerlerinde 951 kişinin kayıt dışı olduğu belirlendi. Belirlenen kayıt dışı çalışanlar sigortası yapılarak sosyal güvenlik kapsamına alındı.

Kayıt dışı istihdamın Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen SGK Ankara İl Müdürü Ali Pekten, kayıt dışı ile mücadele kapsamında denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceğini söyledi. Pekten, "Kayıt dışı işçi çalıştıran işverenler çalışanların primlerini yatırmayarak hem haksız kazanç elde etmekte hem de çalışanları çok zor durumda bırakmaktadır." dedi.

Sigortası yatırılmayan çalışanların SGK'nın sağlık yardımlarından yararlanamayacağına dikkat çeken Pekten, çalışanların da bu konuda dikkatli olması ve sigorta primlerinin düzenli yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmeleri gerektiğini kaydetti. Sigorta primleri yatırılmayan çalışanların ALO 170 çağrı merkezini arayarak veya sosyal güvenlik merkezlerine dilekçe ile müracaat ederek şikayetlerini bildirmelerinin yeterli olduğunu söyleyen SGK Ankara İl Müdürü, primlerini düzenli olarak yatıran işverenlere de teşekkür etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim