• BIST 9548.09
  • Altın 2499.866
  • Dolar 32.4908
  • Euro 34.5788
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

SGK'nın kapsamı KKTC'ye genişletildi

SGK'nın kapsamı KKTC'ye genişletildi
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile KKTC Sağlık Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Karpaz’dan Lefke’ye kadar tüm sağlık merkezlerinde ve hastanelerde sağlık hizmeti alınabilecek.

KKTC Sağlık Bakanlığı'nda düzenlenen törende, protokole KKTC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Akcaba ile SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan imza koyarken, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ile KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle onur konuğu ve şahit olarak imza attı.

SGK Başkanı İlhan, törende, Türkiye’de gerçekleştirilen Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Sigortalar reformunun, son yılların en önemli gelişmelerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye’de yapılan uygulamanın birçok ülkeye örnek olduğuna işaret eden İlhan, birçok ülkeden bu konuda teknik yardım talep edildiğini belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu olarak Türkiye’nin 76 milyon nüfusuna çok çeşitli hizmetler sunduklarını vurgulayan İlhan, Genel Sağlık Sigortası ile birlikte nüfusun tamamını kapsam altına aldıklarını anlattı.

Türkiye’deki sosyal güvenlik açıklarına baktıklarında, açıkların azaldığını vurgulayan İlhan, Türkiye’de yapılan reformla birlikte çok önemli bir sistem kurulduğuna dikkati çekti. Türkiye’de Sağlık Sigortası dışında kimsenin kalmadığını belirten İlhan, geçen yıl Türkiye’nin sağlığa 50 milyar lira civarında bir kaynak ayırdığını söyledi.

KKTC Sağlık Bakanlığı ile yapılan çalışmanın, Türkiye’de yapılan çalışmaların devamı, bir adımı olduğunu söyleyen İlhan, protokolle, KKTC’de yaşayan öğrencilerin, turist olarak adada bulunan vatandaşların, öğrenci aileleri ve diğer Türk vatandaşlarının Türkiye’de olduğu gibi KKTC’deki sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının aldıkları hizmetlerin bedelinin kurulacak sistemle, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağına işaret eden İlhan, uygulamanın vatandaşlara çok büyük bir kolaylık getireceğini söyledi.

İlhan, vatandaşların KKTC’de bulundukları süre içinde, hasta olmaları halinde, en yakın sağlık hizmeti kuruluşundan sağlık hizmeti alabileceklerine dikkati çekti. İlhan, protokolün nisan ayından itibaren geçerli olacağını belirtti.

"Türkiye’de SGK şemsiyesi altında sağlıkta ciddi reformlar yapıldı"

KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de sağlık reformunun en önemli ayağını genel sağlık sigortasının oluşturduğunu vurgulayarak, Türkiye’de SGK şemsiyesi altında sağlıkta ciddi reformların yapıldığını belirtti.

Gülle, SGK ile imzalanan protokol çerçevesinde KKTC’de bulunan öğrenciler, öğrenci yakınları, turistler ve ziyaretçilerin sağlık hizmetlerinin devlet tarafından karşılanacağını kaydetti.

Bakan Gülle, protokolün; KKTC’de gerçekleştirmeyi hedefledikleri genel sağlık sigortası uygulamasının bir örneği olması nedeniyle önemli olduğuna değinerek, “Uygulama bir anlamda bizim bütün kurumlarımızı test edecek ve onları önümüzdeki yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız genel sağlık sigortasına hazırlayacak. Türkiye vatandaşları Karpaz’dan Lefke’ye kadar tüm sağlık merkezlerinde ve hastanelerinde sağlık hizmeti alabilecekler" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim