• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Shell Eco-marathon’a 20 takım katılacak

Shell Eco-marathon’a 20 takım katılacak
15-19 Mayıs tarihleri arasında Rotterdam’da 30’uncusu düzenlenecek Shell Eco-marathon’a Türkiye’den katılacak ekipler, Hollanda Konsolosluğu’nda yapılan toplantıda bir araya geldi.

Yüzlerce öğrenci takımının en az enerjiyle en uzun mesafeyi katetmek hedefiyle yarıştığı Shell Eco-marathon’a Türkiye’den katılmaya hak kazanan ekipler İstanbul’da biraraya geldi. Toplantıya, 9 şehirdeki 17 okuldan 20 takım ve yaklaşık 70 öğrenci katıldı. Bu yıl başvuru aşamalarını başarıyla tamamlayan ve 2014’de yarışacak okullar arasında Adana Kozan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi (3 takım), Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi (2 takım), Celal Bayar Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi,  Süleyman Demirel Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Fen Lisesi, Erciyes Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi yer alıyor. Ekipler, 15-19 Mayıs tarihleri arasında Rotterdam’da yapılacak yarışmada en verimli takım olmak için mücadele edecekler.

Shell Türkiye Ülke Müdürü Ahmet Erdem ve Hollanda Başkonsolosluğu, Başkonsolos Yardımcısı Hester Jonkman’ın açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı, Shell Eco-marathon Avrupa Teknik Müdürü Gilles Vanier’in yarışmanın teknik detaylarını anlattığı sunum ve soru cevap bölümü ile devam etti.

Shell Türkiye Ülke Müdürü Ahmet Erdem konuşmasında, “Shell Eco-marathon, gençleri geleceğin enerji kaynakları ile çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek ve kamuoyunda verimlilik üzerine tartışma ortamı yaratmak amacıyla gerçekleştirilen uluslararası bir yarışma. Etkinlikte her yıl, dünyanın çeşitli ülkelerinden lise ve üniversite öğrencileri, kendi tasarladıkları ve ürettikleri araçlarla en az yakıtla en uzun mesafeyi kat etmek için yarışıyorlar. Shell Eco-marathon, hem artan küresel enerji talebinin getirdiği zorluklara dikkat çekmesi hem de bunlara sürdürülebilir çözümler bulmak için gençleri motive etmesi nedeniyle bizim çok önemsediğimiz bir proje. Türkiye’nin; Fransa, Hollanda ve Almanya ile birlikte katılımın en yoğun olduğu ülkeler arasında yer alması da bizim için bir gurur kaynağı” diye konuştu.

Öğrencilerin 1 litre yakıt veya 1 kWh enerji ile en uzun mesafeyi kat etmek için mücadele edeceği yarışmaya dair bilgilendirme toplantısında Hollanda’dan gelen Eco Runner Delft Takımı Kaptanı Alexander Spoelstra da yarışmaya dair deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Toplantıda, Shell’in Yeni Mezun programı (Graduate Program) ve Rotterdam şehri hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve öğrencilere yol emniyeti eğitimi verildi.

Shell Eco-marathon her yıl rekorlara sahne oluyor!

Öğrencilerin tasarlayarak ürettiği araçlarla gerçekleşen Shell Eco-marathon’da takımlar yarışa “Prototip” ve “Şehir Konsepti” adlı iki kategori altında katılıyor.

Her yıl ilginç rekorlara imza atılan yarışlarda geçtiğimiz yıl, prototip benzinli araç kategorisinde Microjoule-La Joliverie takımı, 1 litre yakıtla Edirne – Erzurum arasındaki mesafenin yaklaşık iki katına tekabül eden 2,980 km yol kat ederek birinci olmuştu. Almanya Offenburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Schluchtspecht ekibi ise 1 litre yakıt ile 315.4 kilometre yol alarak rekoru geliştirdi. Prototip kategorisinde Fransa’dan SCS Pasquet takımı, akü beslemeli elektrik sınıfında 1 kWh ile 1,224.1 km mesafe kat ederek tüm rekorları alt üst etmişti.

Shell Eco-marathon için Rotterdam’a ziyaretçi akını

Yeniliklerin ve yaratıcı teknolojilerin sergilendiği bir platform olan Shell Eco-marathon, yarışlara katılan yaklaşık 3000’i aşkın öğrencinin yanı sıra, takımları desteklemek ve Shell Enerji Laboratuvarı’nı ziyaret etmek için Rotterdam’a gelen 50 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacak.

shell1.20140203132814.jpg

shell2.20140203132843.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim