• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Shell'den sürücülere 6 hayati tavsiye

Shell'den sürücülere 6 hayati tavsiye
Shell, hem size, hem diğer sürücülere yolculuğunuzu emniyetli bir şekilde gerçekleştirmeniz için 6 hayati önlem tavsiye ediyor.

Yaz tatilinin başlamasıyla, karayollarında yoğun bir araç trafiği yaşanıyor. Shell, hem size, hem diğer sürücülere yolculuğunuzu emniyetli bir şekilde gerçekleştirmeniz için 6 hayati önlem tavsiye ediyor.

Üstün Shell teknolojisine şekil veren Shell bilim insanları, özellikle uzun yolculuklarda aracınızın veriminin artması ve herhangi bir sorun yaşamaması için 6 önemli tavsiyede bulunuyor. Okulların kapanmasıyla birlikte başlayan yaz tatili nedeniyle yollarımızda üzücü olaylar yaşanmaması için, Shell bilim insanlarının pratik tavsiyelerine uyulması, hayati önem arz ediyor.

İşte o öneriler:

1. Yağ Kontrolü

· Uzun bir otomobil seyahatinden önce her zaman yağınızı kontrol edin. Yağ, pistonların iyi yağlanmış olmasını garantileyerek, motoru sürtünmeye ve yüksek sıcaklıklara karşı korur. Shell Helix'in motor yağı ürünleri, Aktif Temizleme Teknolojisi ile özel olarak formüle edilmiştir ve kir parçacıklarının birikmesini önleyerek motorda kir birikmesini engeller. Böylece daha pürüzsüz ve daha tepkisel sürüşler gerçekleşmesine yardım eder.
· Yağ seviyesini düzenli olarak kontrol edin. Kırmızı yağ basıncı uyarı ışığının yanmasını beklemeyin.
Motorunuzda hasarı önlemek için yağ seviyesinin gösterge çubuğundaki minimum ve maksimum işaretleri arasında olduğundan emin olun, maksimum işaretinin altındaysa doğru özellikte yağ ilave edin.
· Servis geçmişinizi de kontrol etmeniz iyi olur. Yağ değiştirmeye yakınsanız seyahate gitmeden önce değiştirmeniz daha sağlıklı sonuç verir.

2. Lastik Basıncı Kontrolü

· Doğru şişirilmemiş lastikler sadece güvensiz değil, aynı zamanda daha hızlı aşınır ve yakıt tüketimini arttırabilirler. Lastiklerinizdeki basıncın sadece 1 psi bile az olması, yakıt tasarrufunu yüzde 3'e kadar azaltabilir. Bu durumu daha fazla yakıt tasarrufu garantilemek için sürekli kontrol edin, böylece motor masraflarınızı da düşük tutabilirsiniz.
· Birçok Shell Servis istasyonunda lastik basıncınızı kontrol edebilirsiniz.

3. Yakıt Kontrolü

· Uzun bir seyahate çıkmadan önce yola çıkmak için yeterince yakıtınızın olduğundan emin olun ve ideal olarak da sonraki benzin istasyonunun nerede olabileceğini bilemediğiniz otobana çıkmadan önce yakıtı doldurun.

4. Soğutucu/Antifriz Kontrolü

· Antifriz soğutucudaki bir özelliktir ve değişken sıcaklıklarda arabanızın iyi durumda kalmasına yardım eder.
· Soğutucu sisteminde doğru antifriz ve su karışımı kışın gereklidir ve bu karışım olmadan ciddi motor zararları meydana gelebilir.
· Çoğu arabada soğutucu radyatörün yanındaki opak bir tankta bulunur. Tankın yanında bir seviye ölçümü vardır ve ilave gerekip gerekmediğini buradan anlayabilirsiniz.

5. Elektrik sistemini kontrol edin

· Akü sorunları yılın herhangi bir zamanındaki ana arıza nedenlerinden biridir. Sizi yarı yolda bırakmadan eski, yorgun bir aküyü değiştirin. Ayrıca elektrikli radyatör soğutma fanının motor ısındığında çalıştığından da emin olun. Bunu arabayı rölantide çalıştırarak kontrol edebilirsiniz.

Shell Helix Ultra motor yağlarının sahip olduğu aktif temizleme teknolojisi motoru hem korumak, hem de temizlemek için özel olarak geliştirilmiştir. Her Shell Helix Ultra paketi, motorda sizin göremeyeceğiniz ama büyük önem taşıyan noktalarda kir birikimini önleyen özel temizleyici aktif maddeler içerir.

Shell Helix

- Shell Helix HX3 daha yaşlı arabalar için koruma sağlar.
- Shell Helix HX5 motor gürültüsünü azaltmaya yardım eder.
- Shell Helix HX7 gelişmiş motorlara uygundur.
- Shell Helix Ultra maksimum performans ve koruma sağlamaya yardım eder.
- Shell Helix Ekstra Ultra hassas egzos gazı arıtma sistemleriyle donatılmış modern motorlar için ileri teknoloji ürünü tam sentetik motor yağı.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim