• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

SHGM, Ankara'da sempozyum düzenliyor

SHGM, Ankara'da sempozyum düzenliyor
SHGM,Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Ankara Barosu’nun iş birliği ile uluslararası hava hukukundaki güncel gelişmelerin ele alınacağı bir sempozyum düzenliyor.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Ankara Barosu’nun iş birliği ile uluslararası hava hukukundaki güncel gelişmelerin ele alınacağı bir sempozyum düzenliyor.
 
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Hava Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu’na yerli ve yabancı çok sayıda hukukçu ve uzman yanı sıra havacılık sektöründen de temsilciler katılacak. Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Oğuz ve Ankara Barosu Başkanı Av. Sema Aksoy’un açılış konuşmalarıyla başlayacak sempozyum 'Uluslararası Hukuk', 'Taşıma Hukuku', 'Kamu Hukuku', 'Özel Hukuk' ve 'Milletlerarası Özel Hukuk' başlıkları altında beş ayrı oturumda gerçekleştirilecek.
 
HAVA HUKUKU MASADA OLACAK
 
Hava sahasının hukuki rejiminin sınırları, ikili ve çok taraflı anlaşmaların hava taşımacılığının liberalleşmesine etkisi, taraf devletlerin egemenliklerinin etkisi altında ICAO’nun gelişen rolü, Montreal Konvansiyonu, Code Share anlaşmaları, yolcu haklarına yönelik düzenlemeler, havayolu taşımacılığının çevresel etkileri, havacılık işletmelerinin sorumluluk sigortası, hava aracı ipoteği, hava aracı kazalarından doğan uyuşmazlık ve çözüm mekanizmaları gibi çok sayıda konu sempozyumda ele alınacak. Ayrıca uluslararası havacılık hukukunda son dönemde yaşanan gelişmelerin yanı sıra ülkemizdeki mevcut uygulamalar konunun uzmanlarınca değerlendirilecek. Sempozyumun, havacılık hukuku alanındaki sorunların tespit edilmesi ve eksiklerin giderilmesine katkı sağlayarak sivil havacılık sektörüne uzun vadeli bir perspektif sunması amaçlanıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim