• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

SHGM, Balkan ülkeleriyle işbirliği yapacak

SHGM, Balkan ülkeleriyle işbirliği yapacak
Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Balkan ülkeleriyle Sivil Havacılık'ta Bölgesel İşbirliği Anlaşması imzalayacaklarını belirtti.

SHGM, yeni anlaşmalara hazır

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Balkan ülkeleriyle Sivil Havacılık'ta Bölgesel İşbirliği Anlaşması imzalayacaklarını belirtti.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Balkan ülkeleriyle Sivil Havacılık'ta Bölgesel İşbirliği Anlaşması imzalayacaklarını belirterek, ''Balkan ülkelerinin pek çoğu uçak bakım akreditasyonuna sahip değil. Yapacağımız anlaşma ile Balkan ülkelerin uçak bakımları için Türkiye'yi tercih etmesini hedefliyoruz'' dedi.

Arıduru, ''Bölgesel Havacılık Projesi'' kapsamında yarın Antalya'da başlayacak ''Balkan Ülkeleri Sivil Havacılık Zirvesi''ne ilişkin, açıklamalarda bulundu.

Proje kapsamında KEİ, D-8, TRACECA, AKDENİZ, RSOO, AFCAC ve T-MAG ülkeleriyle bölgesel işbirliği toplantıları düzenlediklerini ve 79 ülkeyle çoklu işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını anlatan Arıduru, ''Rotamızda şimdi de Balkan ülkeleri var. Balkan ülkeleriyle sivil havacılıkta bölgesel işbirliği anlaşması imzalayacağız. Balkan Ülkeleri Sivil Havacılık Zirvesi, Türkiye'nin öncülüğünde oluşturulan 8. Bölgesel Havacılık Birliği olması açısından büyük önem taşıyor'' diye konuştu.
Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova ve Sırbistan'ın sivil havacılık otoritelerini bu zirvede buluşturacaklarını kaydeden Arıduru, böylece Balkan ülkelerini de Bölgesel İşbirliği Projesine dahil edeceklerini söyledi.

Antalya'daki zirveyi, ''tarihi ve kültürel bağlarımızın çok güçlü olduğu, Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı bir bölgeye açılım açısından son derece önemli bir toplantı'' şeklinde tanımlayan Arıduru, etkinlikle Türkiye'nin, Akdeniz, Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Karadeniz'deki sivil havacılık pazarlarına, Avrupa kıtasını da dahil edeceğini belirtti. Arıduru, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Balkan ülkelerinin pek çok çoğu uçak bakım akreditasyonuna sahip değil. Yapacağımız anlaşma ile Balkan ülkelerin uçak bakımları için Türkiye'yi tercih etmesini hedefliyoruz. Yine bu ülkelerin havaalanı, yer hizmetleri gibi sivil havacılığın çeşitli alanlarında ülkemizin tecrübesine ihtiyacı var. Havacılık sektöründeki işletmelerimizin Balkanlarda yapacağı yeni yatırımların bu zirve ile önü açılmış olacak. Balkan ülkeleri ile yapacağımız işbirliği anlaşması aynı zamanda Türkiye'nin uluslararası örgütler içindeki konumunu özellikle de Avrupa'daki havacılık örgütlerindeki faaliyetlerimize önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Karar alma mekanizmalarına dahil olduğumuz pek çok havacılık organizasyonu var. Buralarda alınacak kararlar da Türkiye'nin isteklerini daha güçlü bir sesle ifade edebileceği bir zemin oluşturulması bakımından da büyük önem taşıyor.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim