• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

SHGM, havayolu şirketlerine uyarı yaptı

SHGM, havayolu şirketlerine uyarı yaptı
SHGM, Bayramda ve Referandumda havayolunu kullanacak yolcuların mağdur edilmemesini istedi...

SHGM HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİ UYARDI!

SHGM, Bayramda ve Referandumda havayolunu kullanacak yolcuların mağdur edilmemesini istedi...

Ramazan Bayramı ve sonrasında yapılacak olan referandumdan dolayı uçuş trafiğinde yaşanacak yoğunluk dolayısı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yolcu mağduriyeti yaşanmaması için havayolu işletmelerini uyardı.

SHGM tarafından konu ile ilgili bir genelge yayımlanarak, tarifeli uçuş yapmak üzere yetkilendirilmiş havayolu işletmelerinin ilave uçuş taleplerinin mevcut imkanlar çerçevesinde değerlendirildiği belirtildi.

Bayram ve referandum dönemini kapsayan 4-13 Eylül 2010 tarihleri arasında iç hatlarda THY’ye 34, Pegasus’a 32, Sunexpress’e 3, Atlasjet’e 3, Borajet’e 2 olmak üzere toplam 74 ilave uçuş izni verilirken, söz konusun dönemde dış hatlarda ise THY’ye 42, Pegasus’a 12, Altasjet’e 6 olmak üzere toplam 60 uçuş izni verildi.

Tatil döneminde artan yolcu trafiğinin karşılanması ve vatandaşların mağdur olmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtilen genelgede ayrıca mümkün olan en ekonomik ve en uygun şekilde yolcuların ulaşımının sağlanması, mevcut uygulamaların dışına çıkılarak fırsatçılığa izin verilmemesi istendi.
Havayolu İşletmelerine, Terminal İşleticilerine ve DHMİ’ye gönderilen genelgede, söz konusu dönemde yaşanacak tehir ve iptal durumlarında yolcuların zamanında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesi ve meydana gelen bu yoğunluk sebebiyle tüm işletmecilerin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiği aksi takdirde, 2920 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat kapsamında cezai müeyyide uygulanacağı ifade edildi.

Kullanılmayan Permiler İptal Edilecek…

Bu arada, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçuş izni aldığı halde kullanmayan havayolu işletmelerinden izinlerini geri iade etmesini istedi.
Son yıllarda sivil havacılıkta yaşanan büyümeye paralel olarak artan uçak trafiğinin havaalanlarında yol açtığı sorunların en aza indirilmesi amacıyla kullanılmayan permilerin(uçuş izinlerinin) geri iade edilmesi ile ilgili olarak SHGM tarafından bir genelge yayımlandı.
Söz konusu genelgede, havaalanlarının en üst seviyede kullanılabilmesi için tarifeli ve düzenli charter seferlerde herhangi bir iptal olması halinde Genel Müdürlüğe bilgi vermeyen işletmeler ile ilgili olarak mer’i mevzuat çerçevesinde işlem yapılacağı belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim