• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

SHGM İzmir'de uçuş yüksekliğini değiştirdi

SHGM İzmir'de uçuş yüksekliğini değiştirdi
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın uçuş yüksekliğini değiştirerek, bölgenin en işlek caddelerindeki bina yüksekliklerini 15 metreden 45 metreye yükseltti...

UÇUŞ YÜKSEKLİĞİ DEĞİŞTİ!

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın uçuş yüksekliğini değiştirerek, bölgenin en işlek caddelerindeki bina yüksekliklerini 15 metreden 45 metreye yükseltti...

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin imzasıyla Gaziemir Belediyesi'ne bildirilen havaalanı mania planlarına göre ilçenin en işlek caddelerinden biri olan Akçay üzerindeki binalar için verilen 9 metrelik yükseklik arttırıldı. Havalimanı merkez alınarak, kuzey yönü olan Aktepe, Emrez ve ESBAŞ bölgesine doğru azami 15 metre olan yükseklik, 45 metreye çıkarıldı. Bu sayede Dokuz Eylül Mahallesi, Aktepe, Emrez, ESBAŞ ve yeni fuar alanının bulunduğu bölgelerdeki sınırlamalar tamamen ortadan kaldırıldı. Yükseklik sınırlamasını iki kısma ayıran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçağın kalkış yönüyle paralel olan artışı gözönünde bulundururken uçakların bulunduğu bekleme yerine ise 4 ve 6 kilometrelik yarıçap belirledi. 6 kilometrelik daire içinde kalan Yeşil, Sevgi, Hürriyet, Sarnıç, Adalet, Atıfbey, Gazikent, Atatürk, Menderes ve Fatih mahallelerinde yüksek katlı binalar için 6 metre sınırlaması getirildi.

Mania planlarının değişmesi, en çok bölgede tartışmalı projeleri bulunan Rönesans İnşaat'a yaradı. Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi'nin 200 milyon dolarlık projesine geçen günlerde Gaziemir Belediyesi, sınır olan 9,80 metre yüksekliği geçtiği ve kaçak kat yaptığı gerekçesiyle 200 bin lira ceza kesmişti. Hemen ardından toplam yüksekliğin 45 metreye kadar çıkmasıyla bu problem aşılmış oldu. Burasıyla bölgede bulunan diğer iş ve alışveriş merkezleri haberi sevinçle karşılarken dar gelirli vatandaşların oturduğu Yeşil, Sevgi, Hürriyet, Sarnıç, Adalet, Atıfbey, Gazikent, Atatürk, Menderes ve Fatih mahallelerinde kat yüksekliği ise 7'den 2'ye kadar indirildi. Mevcut binaların belediye meclisi tarafından "doğal yapı" adı altında yıkılmaması, bundan sonra yapılacaklarınsa kurallara uygun olması yönünde karar alınması bekleniyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Yükseklik sınırlaması getirildiği için daha önce yapılanları yıkamayız. Bundan sonra birçok bölgede yeni bina yapılmayacak. Ayrıca daha önce 7 katlı yapıp da yeni ayarlamayla kat yüksekliği 2'ye kadar düşen yerler var. Vatandaşlarımızın eski binaları yıkmaması gerekiyor, yoksa yenisi için ruhsat almaları çok zor. Ayrıca önceden yapılan inşaatların doğal yükseklik olarak belirlenmesi lazım." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim