• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

SHGM ve ECAC'dan yolcularına müjde

SHGM ve ECAC'dan yolcularına müjde
Avrupa ülkelerinde aktarma yaparak buradan dünyanın başka noktalarına gidecek olan uçak yolcuları artık aktarma yaptıkları havalimanında ikinci bir aramadan geçmeyecek.

 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) ile yapılan görüşmeler ve imzalanan protokol sonucunda ‘Tek Nokta Güvenlik Uygulaması’na geçildiğini müjdeledi. Varılan anlaşmaya göre bundan böyle herhangi bir Avrupa ülkesinde aktarma yapıp buradan başka bir ülkeye gidecek olan yolcular aktarma yaptıkları havalimanında ikinci bir güvenlik aramasından geçmeyecek. Tek Nokta Güvenlik ile transfer (aktarmalı) yolcular her iki tarafta da tekrar kontrolden geçmeyecek. Uygulamadan 4 milyon yolcunun yararlanması öngörülüyor. ECAC ile yapılan protokol kapsamında Türkiye, Avrupa Birliği tarafından Tek Nokta Güvenlik uygulamasına pilot ülke olarak kabul edildi.
 
OLUMLU KARŞILANDI
 
ECAC ile SHGM arasında imzalanan protokol başta Türk Hava Yolları(THY) olmak üzere havacılık sektörü tarafından olumlu karşılandı. Özellikle son yıllarda transit yolcu taşımacılığında yüzde 40’lar düzeyinde büyüme yakalayan THY’nin transit yolcuları anlaşma kapsamına giren Avrupa Birliği ülkelerine yapılan seyahatlerde ikinci bir güvenlik aramasından geçmekten kurtulmuş olacak. Aynı şekilde AB ülkelerinden İstanbul aktarmalı üçüncü ülkelere gidecek olan yolcular da İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında uçaktan indikten sonra ikinci bir aramadan geçmeden bir sonraki uçağa binebilecek. Şu an yürürlükteki uygulamada yurtdışından gelip İstanbul’da transit olarak aktarma yapan yolcular devam edecekleri uçağa binmeden önce X-Ray cihazı ve dedektörlü aramadan geçiyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim