• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

SHGM 'yaz saati' genelgesi yayımladı

SHGM 'yaz saati' genelgesi yayımladı
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 2011 yaz saati uygulamasının 28 Mart'a alınması nedeniyle uçuşlarda herhangi bir sorun yaşanmaması amacıyla genelge yayımladı.

SHGM, 'yaz saati uygulaması' genelgesi yayımladı

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 2011 yaz saati uygulamasının 28 Mart'a alınması nedeniyle uçuşlarda herhangi bir sorun yaşanmaması amacıyla genelge yayımladı.

SHGM tarafından 17 Mart'ta yayımlanan ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderilen genelgede, 10 Mart 2011 tarih ve 27870 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı hatırlatılarak, 2011 yaz saati uygulamasının 27 Mart yerine 28 Mart'a alınması nedeniyle havayolunu kullanan yolcuların muhtemel aksaklıklardan etkilenmemesi için gerekli önlemlerin alınması istendi.

Sözkonusu genelge ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), Havaalanları İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), Türk Hava Yolları (THY)'nin yanısıra sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren tüm gözetim ve yönetim işletmeleri değişiklik hakkında bilgilendirilerek önlem alınması konusunda uyarıda bulunuldu.

Ayrıca, Uluslararası Hava Taşıyıcılar Birliği (IATA) Başkanı Giovanni Bisignani'ye de konu ile ilgili 16 Mart 2011 tarihinde bir yazı gönderilerek, 2011 yaz saati uygulamasının Türkiye'de bir gün geç başlayacak olmasından dolayı uçuşlarda herhangi bir sorun yaşanmaması için ülkemize sefer yapan tüm IATA üyesi hava taşıyıcılarının uyarılması konusunda yardımcı olunması istendi.

Türkiye'nin yaz saati uygulamasına bir gün geç girmesi nedeniyle IATA'nın 2011 yaz tarifesinde kalkış/varış saatlerinde bir saatlik fark oluşuyor. Bu nedenle söz konusu tarihte havayolunu kullanacak yolcuların iç hatlarda iki, dış hatlarda ise üç saat önce havaalanlarında hazır bulunması önem arz ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim