• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

SHGM'den genel müdürlerle toplantı

SHGM'den genel müdürlerle toplantı
Sivil havacılık sektörüne ilişkin gündemdeki konuların görüşülmesi ve sivil havacılık faaliyetlerinin koordinasyon içinde yürütülmesi amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, havayolu işletmelerinin genel müdürlerinin katıldığı bir toplantı düzenledi.

SHGM, Havayolu İşletmelerinin Genel Müdürleri ile toplantı düzenledi
 
Sivil havacılık sektörüne ilişkin gündemdeki konuların görüşülmesi ve sivil havacılık faaliyetlerinin koordinasyon içinde yürütülmesi amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, havayolu işletmelerinin genel müdürlerinin katıldığı bir toplantı düzenledi.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirilen "Havayolu İşletmeleri Genel Müdürler Toplantısı"nda; denetim faaliyetleri, emniyet verilerinin paylaşımı, havayolu işletmelerinin aylık raporları, mevzuat çalışmaları ve Karbondioksit Emisyon Azaltımı konuları ele alındı.
 
Yerli ve yabancı hava araçlarına yapılan Hava Aracı Emniyet Denetimleri ile ilgili ilk gündem maddesi çerçevesinde, yurt dışına operasyon yapan Türk uçaklarına gerçekleştirilen denetimlerde bulgu ortalamasının düşürülmesi hedefine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.
 
Bulgu kategorileri ve yükümlülükler hakkında havayolu işletmelerine bilgi verilen toplantıda, teknisyen kullanımı ve yer hizmetleri kuruluşları ile yapılacak koordinasyonun önemine dikkat çekildi. 
 
Sivil havacılık faaliyetlerinin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği temelinde sürdürülebilmesi amacıyla hayata geçirilen Emniyet Verileri Paylaşım Sistemi'nin de değerlendirildiği toplantıda, Dünya Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ve Avrupa Sivil Havacılık Örgütü (ECAC) kararları çerçevesinde bilgi paylaşımının önemi gündeme getirildi.
 
Toplantıda ayrıca, SHGM tarafından havayolu işletmelerine gerçekleştirilen denetim sonuçlarına göre bulgulara yönelik zamanında işlem yapılması ve denetim sonu De-Brifinglere katılım sağlanması konuları da gündeme getirilerek yapılması gerekenler üzeninde fikir teatisinde bulunuldu.
 
SHGM'nin son dönemde ağırlık verdiği mevzuat çalışmaları, yeni oluşturulan Mevzuat Birimi ve bu çerçevede düzenlenen çalıştaylar hakkında katılımcılara bilgi verilen toplantıda, mevzuat eksikliklerinin giderilmesi hususunda sektörle eşgüdüm içinde çalışılması gerektiğinin altı çizilerek, havacılık sektörünün katkısının sürdürülebilir büyüme açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.
 
Gündemin diğer önemli maddelerinden biri olan Karbondioksit Emisyon Azaltımı konusunda ICAO/EU'nun Karar ve Uygulamaları kapsamında ülkemizin hayata geçirmesi gereken Devlet Eylem Planı konusu masaya yatırıldı.
 
Toplantıda ayrıca, pilotların İngilizce seviyelerinin yükseltilmesi amacıyla uluslararası kural ve standartlar çerçevesinde bu yıl içinde yürürlüğe giren mevzuat doğrultusunda, İngilizce Dil Yeterliliği sınavlarının Eylül ayı itibariyle başladığı ve havayolu işletmelerinde görev yapan pilotların yeterliliklerini ivedilikle sağlamalarının hassasiyet arz ettiği belirtildi.
 
SHGM yetkilileri ve havayolu işletmeleri genel müdürleri ile gerçekleştirilen toplantının, bilgi paylaşımı ve koordinasyon sağlamak amacıyla altı ayda bir düzenleneceği belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim