• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

SHGM'den havalimanlarına yeni talimatlar

SHGM'den havalimanlarına yeni talimatlar
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), sivil hava ulaşımına açık havaalanlarında uygulanması gereken emniyet standartlarına ilişkin yeni bir Talimat yayımladı.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), sivil hava ulaşımına açık havaalanlarında uygulanması gereken emniyet standartlarına ilişkin yeni bir Talimat yayımladı.
 
Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kuralları doğrultusunda hazırlanan Havaalanı Emniyet Standartları Talimatı(SHT-HES), havaalanlarında bulunması gereken fiziksel özellikler, operasyonel tesisler ve teknik hizmetlerin yanı sıra havaalanları çevresindeki mânia sınırlama yüzeyleri hakkındaki esasları da içeriyor. 
 
Havaalanlarında emniyetli hava aracı operasyonlarının gerçekleştirilmesi ve hava aracı kaza ve olaylarının en aza indirilmesi amacıyla hazırlanan Talimat, SHGM tarafından yapılan havaalanı emniyet denetlemelerinde esas alınacağından, başta havaalanı işleticileri olmak üzere ilgili tüm havaalanı kullanıcılarının kural ve standartlara uyması gerekiyor. 
 
ICAO tarafından bu konuda yayımlanan havaalanı standart ve tavsiyelerinin esas alındığı Talimat, ICAO Annex 14'ün ulusal mevzuatımızdaki karşılığı anlamına geliyor. Küresel düzeyde havacılık emniyetinin geliştirilerek, standardizasyonunun sağlanması amacıyla ICAO Konseyi tarafından oluşturulan Bölgesel Havacılık Emniyeti Grupları (RASG) kapsamında Türkiye, geçtiğimiz yıl Avrupa Kuzey Atlantik Bölgesel Havacılık Emniyeti Grubu Başkan Yardımcılığı'na seçilmişti. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren SHGM'nin ICAO kurallarını hayata geçirilmesi,  bölge ülkelerine de havacılık emniyeti konusunda rehberlik edecek bir örnek teşkil etmesi bakımından önem taşıyor. 
 
Sivil  hava  ulaşımına  açık  havaalanlarında  uygulanması  gereken  emniyet standartları ile ilgili usul ve esasları düzenleyen Havaalanı Emniyet Standartları Talimatı (SHT-HES) 17 Aralık 2013 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim