• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

SHGM'den Sea Bird'e 'denize iniş' izni

SHGM'den Sea Bird'e 'denize iniş' izni
Sea Bird Havayolları, başvurusundan 18 ay sonra Sivil Havacılık'tan uçuş izni alarak Türkiye'nin 'suya iniş yapabilen' ilk havayolu şirketi oldu.

SHGM'den Sea Bird'e 'denize iniş' izni

Sea Bird Havayolları, başvurusundan 18 ay sonra Sivil Havacılık'tan uçuş izni alarak Türkiye'nin 'suya iniş yapabilen' ilk havayolu şirketi oldu. Çeşme Alaçatı'ya üs yaparak 2014'ten itibaren 80 farklı noktaya uçmayı hedefleyen şirket, İstanbul'da ise Kalamış ve Haliç'ten kalkmayı planlıyor.

Girintili çıkıntılı yapısı nedeniyle havalimanına indikten itibaren ulaşılması zaman alan Türkiye'nin tatil bölgelerindeki sahillere ulaşımı kolaylaştıran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SGHM), Sea Bird Havayolu şirketine verdiği izin ile uçak için pist şartını ortadan kaldırarak yeni bir dönemi başlattı.

ÇEŞME ALAÇATI'YI MERKEZ YAPACAK

Kanada yapımı 20 kişilik Twin Otter cinsi uçaklarını indirmek için bir havalimanına ihtiyaç duymadıklarını belirten Sea Bird Havayolları Genel Müdürü Kürşat Arusan, "6 uçak siparişi verdik. Uçak sayısı arttıkça sefer yaptığımız noktalar da artacak." dedi.

İstanbul'u, Akdeniz'e ve Ege'deki tatil beldelerine bağlayarak bölgesel yolcu taşımacılığı yapacaklarını belirten Arusan, iyi rüzgar aldığı için Kalamış ve Haliç'ten kalkmak istediklerini belirtti.

Çeşme Alaçatı'da merkez oluşturacaklarını anlatan Kürşat Arusan, sözlerine şöyle devam etti:

"Planlarımız dahilinde yaklaşık 80 nokta belirledik. Batıdan doğuya farklı yerlere uçacağız. Alaçatı'da bir merkez oluşturarak buradan İstanbul, İzmir, Bodrum, Bozcaada gibi noktalara uçmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra Samsun, Trabzon, Nevşehir ve Antalya'yı da birbirine bağlayacağız. Uçak sayımız arttıkça, uçtuğumuz noktalar da artacak."

Yeni izin aldıkları için fiyatlandırmayı şimdi yapacaklarını belirten Arusan fiyatların ulaşılabilir derecede olacağını, yaz dönemine kadar ise charter seferleri düzenlemeye başlayacaklarını söyledi.

İşte kullanılacak 'de Havilland DHC-6 Twin Otter' model uçak

1.20111004093828.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim