• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

SHGM'den yolcu mağduriyeti uygulaması

SHGM'den yolcu mağduriyeti uygulaması
SHGM, havayolunu kullanan yolcuların, havacılık hizmetlerinden yararlanın kişi ve kurumların şikâyet ve isteklerini asgari sürede iletmesi amacıyla havaalanlarında yeni bir uygulama başlattı.

SHGM'den yolcu mağduriyetleri için yeni uygulama

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havayolunu kullanan yolcuların, havacılık hizmetlerinden yararlanın kişi ve kurumların şikâyet ve isteklerini asgari sürede iletmesi amacıyla havaalanlarında yeni bir uygulama başlattı.

SHGM, Otomasyon Projesi kapsamında havaalanı terminal binalarına kiosk cihazı yerleştirerek, kişi ve kurumların talep, öneri, şikâyet vb konularda elektronik ortamda başvuru yapabilmesine imkân sağlayan yeni uygulamayı hayata geçirdi.

İlk etapta İstanbul Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Antalya Havalimanı'na ikişer adet olmak üzere toplam 10 kiosk cihazı yerleştirildi. 1 adet cihazda SHGM binası girişinde yer almaktadır.

İç ve dış hatlar gidiş terminallerinde bulunan cihazlar aracılığı ile yolcular hem elektronik hem de yazılı olarak başvurularını yapabiliyor. Sistem; SHGM'nin duyuru, düzenleme ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme sağlayacak bir üst menü ile vatandaşların şikâyet ve önerilerini iletebilecekleri bir alt menüden oluşuyor.

Alt menüde yer alan şikâyet talep formu, elektronik olarak doldurulup gönderilebileceği gibi, basılı şikâyet talep formları el yazısı ile doldurup makineye okutulmak (scan edilmek) suretiyle de iletilebiliyor. Talep ve şikâyetler İngilizce olarak da yapılabiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim