• BIST 9465.1
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

SHGM'nin yeni yönetmeliği yürürlüğe girdi

SHGM'nin yeni yönetmeliği yürürlüğe girdi
Deniz uçakları ile hava taşımacılığı yapacak olan işletmelerin, uçakların deniz, göl ve akarsulara iniş ve kalkış yapabilmeleri için uçuş izin talep formunu eksiksiz doldurularak uçuştan en az 10 gün önce SHGM'ye göndermeleri gerekiyor.

SHGM’nin yeni yönetmeliği, uçuştan önce izin şartı

Deniz uçakları ile hava taşımacılığı yapacak olan işletmelerin, uçakların deniz, göl ve akarsulara iniş ve kalkış yapabilmeleri için uçuş izin talep formunu eksiksiz doldurularak uçuştan en az 10 gün önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) göndermeleri gerekiyor. 
 
SHGM’nin “Deniz Uçakları İle Hava Taşıma İşletmeciliği Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile sivil havacılık alanında kullanılacak deniz uçakları ile deniz, göl veya akarsular kullanılarak yapılacak hava taşımacılık faaliyetleri sırasında uyulması gereken usul ve esasların kapsamı belirlendi. 
 
Buna göre, Türk Sivil Hava Aracı Siciline ilk defa kayıt ettirilecek hava araçlarının bakım durumuna, imal yılına ve varsa önceden yaptığı uçuşlara ve Kanuna göre Genel Müdürlük tarafından değerlendirme yapılarak tescil işlemleri tamamlanacak. Deniz uçağında uçacak pilotun, pilotluk lisanslarının yanında Denizcilik Müsteşarlığı tarafından verilen Amatör Denizci Belgesine sahip olması da zorunlu tutuldu. 
 
Deniz uçağı suya indiği andan itibaren, ulusal ve uluslararası denizcilik kurallarına tabi sayılacak. Türkiye’den yurt dışına veya yurt dışından Türkiye’ye deniz uçakları ile yapılacak seferlerde, yolcu ve mürettebatın pasaport kontrolleri, giriş çıkış ve gümrük işlemleri Pasaport Kanunu uyarınca İçişleri Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca tayin olunan hudut kapılarından yapılacak. Ülke içerisindeki iki nokta arasında havayolu ile ticari amaçla yolcu, posta ve yük taşımaları ise sadece Türk hava araçları ile yapılacak. 
 
-SAĞLIK VE EĞİTİM KURUMLARININ OLDUĞU BÖLGELER İNİŞ ALANI OLARAK SEÇİLEMEYECEK- 
 
Gürültüden olumsuz yönde etkilenecek olan konut, yataklı hizmet veren sağlık kurumları, eğitim kurumları, çocuk ve yaşlı bakımevleri gibi çok hassas kullanım alanları, merkezi sınav yapılan yerler, üreyen kuşların üreme ve kışlak habitatları gibi gürültüden olumsuz yönde etkilenen alanlar, milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı alanları ile yaban hayatı geliştirme sahaları iniş kalkış alanı olarak seçilemeyecek. 
 
İçme suyu havzası olarak kullanılan göller ve akarsular ile DSİ, diğer kamu idareleri veya özel sektör tarafından gerçekleştirilen baraj ve göletler; tabi milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı alanlarında bulunan denizler, göller ve akarsuların üs olarak kullanılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığından izin alınacak. 
Ayrıca, kontrolsüz iniş kalkış alanlarından yapılacak yolcu alımlarında yolcular ve taşınan kargonun aranması ve taranması ile güvenlik tedbirlerinin alınması işletmeci sorumluluğunda olacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim