• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Şiddetli lodos ulaşıma da ava da geçit vermedi, dalgalar sahilleri dövdü

Şiddetli lodos ulaşıma da ava da geçit vermedi, dalgalar sahilleri dövdü
Kuzey Ege ve Marmara'da etkili olan lodos nedeniyle deniz ulaşımı olumsuz etkilendi. Bölgedeki gemiler liman ve koylara sığınırken, balıkçılar denize açılamadı.

Balıkesir’in Edremit İlçesinde etkili olan lodos fırtınası nedeniyle oluşan dev dalgalar sahilleri adeta dövüyor. Ayvalık İlçesi ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında yapılan gemi seferleri de lodos fırtınasından olumsuz etkileniyor. 

Sabah erken saatlerde Kuzey Ege’de etkili olamaya başlayan Lodos Fırtınası nedeniyle deniz ulaşımı olumsuz etkileniyor. Bölgede bulunan gemi ve balıkçı tekneleri Güre, Burhaniye ve Küçükkuyu limanlarına sığındı. Etkili olan lodos fırtınası nedeniyle oluşan dev dalgalar Edremit’in özellikle tatil bölgelerinde sahil şeritlerini adeta dövüyor.

Ayvalık’ta ise Yunanistan’ın Midilli (Lesvos) Adasına yapılan seferler ise lodos fırtınasından olumsuz etkilendi. Ayvalık Midilli arasında her gün 3 sefer yapılırken bu gün dalga ve fırtına nedeniyle sefer sayısı bir olarak gerçekleştirilebildi.

BALIKÇILAR DENİZE AÇILAMADI

Tekirdağlı balıkçılar, gece saatlerinde başlayan ve etkisini artırarak devam ettiren lodos nedeniyle denize açılamadı. Balıkçı İdris Şeremet, fırtına öncesi yetkili kurumların denize açılacak balıkçılara telsizlerle anons yaptığını ve balıkçıların da lodosun başladığı gece saatlerinde limana gelerek teknelerini bağladıklarını kaydetti.

Meteoroloji verilerine göre, lodosun gece saatlerinde kentte etkisini daha da artıracağını, bu durumun kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Şeremet, şunları söyledi: "Bu akşam da çıkamayacağız denize maalesef. Çalışmamız gereken zamanlarda bu tür havalar bizi çok etkiliyor. Bu durumun fiyatlara da etkisi olacak. Şimdi denizde çinakop, sarıkanat başlamıştı, bir şeyler tutuyorduk ama şimdi de havalar başladı. İnşallah bu gece etkisini kaybeder de yarın çıkar avlanmamıza devam ederiz. Şimdi hava estiği için 10 liralık balık,  20 lira olacak. Bu durumda da vatandaş istediği gibi balık yiyemeyecek."

Poyraz, karayel estiği zaman denizlerde daha çok bereket olduğunu aktaran Şeremet, lodostan sonra ise denizin "kuruduğunu" sözlerine ekledi.

dalga-002.jpg

dalga1-002.jpg

dalga2-002.jpg

dalga4-001.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim