• BIST 9489.28
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Sıfır kilometre otomobil hilesi

Sıfır kilometre otomobil hilesi
İstanbul’da polis memuru Ekrem G., geçen yıl bir bayiden 37 bin liraya 0 kilometre, 2012 model bir otomobil satın aldı.

 

Ertesi gün otomobiline binmeden önce kontrol eden Ekrem G., gri renkteki otomobilin kaportasının alt kısmında boya akması ve ton farklılıkları gördü. Bunun üzerine otomobili aldığı bayiye ve Türkiye distribütörü şirkete ihtarname yollayarak otomobilin yenisiyle değiştirilmesini istedi.
 
“Yenisiyle değiştirin”
 
Ancak Ekrem G., herhangi bir yanıt alamayınca İstanbul Tüketici Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Ekrem G., mahkemeye sunduğu dilekçesinde otomobilini bu haliyle satmak istese piyasa rayiç değerlerinin 15 ile 20 bin lira altında olacağını belirterek mağduriyetinin giderilmesini, imalat hatası nedeniyle ‘gizli’ ayıbı bulunan otomobilinin yenisiyle değiştirilmesini istedi. Her iki şirket de yolladıkları yanıtta otomobilin belirli test ve kontrollerden sonra satışa sunulduğunu kaydederek davanın reddini talep etti.
 
“Tekrar boyanmış”
 
Mahkemenin atadığı İTÜ Makine Fakültesi Otomotiv Bölümü’nden öğretim üyeleri laboratuarda yapılan inceleme sonucunda otomobilin komple boyalı olduğunu, sol kapı ve sol arka çamurluk bölgesindeki boya kalınlıklarının daha fazla olduğunu, bu durumun fabrikasyon olmadığı, büyük ihtimalle oluşan çizik ve çizikler nedeniyle sonradan boyandığını kaydettiler. Bilirkişi raporunda bu durumun otomobilin değerinde 3 bin TL’lik bir kayba neden olacağı kaydedildi.
 
İstanbul Tüketici Mahkemesi, bilirkişi raporu doğrultusunda geçtiğimiz günlerde yargılamaya son verdi. Davacı Ekrem G.’yi haklı bulan mahkeme, ayıplı ürünün yenisiyle değiştirilmesine karar verdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim