• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Şifne Yat Limanı ihalesi bayram sonrası

Şifne Yat Limanı ihalesi bayram sonrası
Çeşme'nin Şifne Yat Limanı'nın bayram sonrasında yap- işlet-devret modeliyle ihale edileceği açıklandı.

 

Çeşme'nin Şifne yat limanının bayram sonrasında yap işlet devret şeklinde ihale edileceği açıklandı.  Çeşme'ye ikinci bir marina kazandırmak için Şifne Mahallesi'ne yapılmak istenen yat limanı projesinde sona yaklaşılıyor. Marinanın hayata geçirilebilmesi için uzun süredir çalışma yürütülürken, proje ÇED sürecinde.
 
53 dönüm üzerine kurulacak
 
Şifne Marina için yaklaşık 20 bin metreküp dip taraması yapılacak ve  liman 700 yat kapasiteli olacak. Bayram sonrası YİD modeliyle ihaleye çıkması beklenen Şifne Yat Limanı alanın 13 dönümlük bölümünde yatların bakım ve onarım işleri yapılabilecek tekne park sahası, geri kalan 40 dönümlük bölümünde  ise sosyal-idari binalar ve altyapı ve teknik birimlere ayrılması öngörülüyor.
 
Turizm cenneti Çeşme'nin son yıllarda kruvaziyer turizminde büyük atılım gerçekleştirdiği, Şifne'ye yapılacak yat limanının ziyaretçilerin ilçeye deniz yolu ile ulaşması yönünde perçinleyici bir yatırım olduğuna vurgu yapılıyor. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu “Yat limanlarının kentlere ekonomik ve prestij açısından getirisi çok büyük. Yapılacak yeni yat limanının da birçok yerde olduğu gibi kentten kopuk olmak yerine onunla ve ilçedekilerle iç içe olması kente yeni bir sosyal yaşam alanı daha kazandırması amacındayız. Doğru proje Çeşme, İzmir ve Türkiye'nin popülerliğini ve cazibesini artırır" diye konuştu.
 
Deniz Haber Ajansı - Onur Ömer BİLGİ
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim