• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Sığacık-Samos feribotu ilk seferini yaptı

Sığacık-Samos feribotu ilk seferini yaptı
Seferihisar Sığacık ve Samos Adası arasındaki feribot seferlerinin ilki gerçekleştirildi.

Sığacık-Samos feribotu ilk seferini yaptı

Seferihisar Sığacık ve Samos Adası arasındaki feribot seferlerinin ilki gerçekleştirildi. Yaklaşık iki yıldır seferlerin başlaması için büyük bir çaba gösteren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Samos Belediye Başkanı Stelios Thanos, belediye temsilcileri, resmi bir heyet ve basın tarafından çiçeklerle karşılandı.

Göreve geldiği iki yıl önce Yunan adası yetkilileriyle çok sıkı ilişkiler kuran Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in en çok önemsediği konulardan biri olan Sığacık-Samos Feribot Seferleri başladı. Yunan Adası yetkilileriyle tüm yasal temasları tamamlayan Başkan Soyer, Sığacık Teos Marina yetkilileriyle sürekli görüşerek, Gümrük Binası’nın yapımı ve seferlerin başlaması için limanın yapması gerekenlerin gerçekleşmesi için önemli adımlar attı. Ve 130 kişiyle birlikte Yunan Adası’na gitti.

Samos Adası Vati Limanı’na giriş yapan feribotu çok sayıda Yunan Basın temsilcisiyle birlikte Samos Belediye Başkanı Stelios Thanos karşıladı. Ardından Samos’lu yetkililer Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Türk gazetecileri Samos Belediyesi’nde misafir etti. Gerçekleşen buluşmada iki başkan karşılıklı olarak seferlerin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Başkan Soyer, bu adımın Türk-Yunan dostluğu açısından çok önemli olduğunu ve iki tarafın ilişkilerinin her geçen gün artacağını belirtti. Samos Belediye Başkanı Stelios Thanos ise; “Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Hem dostluk hem ticari anlamda ilerleyen günlerde birçok çalışmamız olacak” dedi.

YUNANLILARLA İLK TAVLA MAÇI

Adada Vati, Kokari, Karlovassi, Pitagoria’da düzenlenen gezide Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i gören Yunan esnafı kafeteryalarına davet ettikleri Başkan Soyer’le tavla maçı gerçekleştirdi. Karşılıklı diyaloglarla oldukça eğlenceli geçen maçın sonucu Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Dostluk kazandı” olarak açıkladı. Vati’de yenen yemekte ise restoran sahibinin Seferihisar’dan göç eden bir ailenin çocuğu olması şaşkınlık yaratırken, restoran sahibi büyük bir misafirperverlikle Seferihisarlıları ağırladı ve heyeti kendi aracıyla teker teker otellerine bıraktı.

YUNANLILAR GELİYOR, SEFERİHİSAR BÜYÜK BİR TÖRENLE KARŞILIYOR

Yunanistan’ın Samos Adası’ndan gerçekleştirilecek ilk seferin tarihi 13-14 Haziran olarak planlandı. Karlovassi’de yapılan toplantıda güzel bir organizasyonla buluşma teklifi kabul edilen Başkan Soyer; “İlk seferimizi gerçekleştirdik. Çok zorlu bir süreçti. Liman yetkililerinin ISPS Belgesi’ni alması ve Gümrük Kapısı hazırlıkları yapmaları ve diğer birçok prosedür için günlerce mesai verdik. Sonunda başardık ve ilk seferi gerçekleştirdik. Bundan böyle düzenli olarak karşılıklı turlar gerçekleşecek.

Yunan turistlerin yanı sıra Samos'a gelen turistlerin, özellikle sayıları yılda 60 bini bulan İskandinav turistlerin ilgisini çekmek için tanıtım kampanyaları hazırlıyoruz, TURSAB’a bağlı turizm acenteleri ile toplantılar yaparak geniş toplumsal mutakabat sağlıyoruz ve İzmir’i kapsayan gezi programları hazırlıyoruz. İlk planımız ise 13-14 Haziran’da Sığacık Meydan’da gelecek Yunanlılarla büyük bir Türk-Yunan pikniği yapmak. Yunanlılara bir kap yemeğinizi ve içkinizi alın gelin dedik. Biz de burada Türk yemekleri yapacağız. Büyük bir masa kurarak Türk-Yunan pikniği yapacağız. İki tarafın yerel sanatçılarıyla organizasyonu şenlendirip, İzmir turu hazırlayacağız. Yunan heyeti birkaç gün içerisinde hazırlıklarını tamamlayıp haber verecek. Bizde organizasyonla ilgili resmi açıklamayı yapacağız” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim