• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Sığacık-Samos seferleri askıya alındı

Sığacık-Samos seferleri askıya alındı
Bu ay içinde yapılacak ilk sefer, beldeye gümrük müdürlüğü açılmaması nedeniyle askıya alınırken, TEOS Marina'nın işletmeciliğini yapan firmanın belge almak için başvuru yapmadığı ortaya çıktı.

Sığacık-Samos seferleri askıya alındı

Bu ay içinde yapılacak ilk sefer, beldeye gümrük müdürlüğü açılmaması nedeniyle askıya alınırken, TEOS Marina'nın işletmeciliğini yapan firmanın belge almak için başvuru yapmadığı ortaya çıktı.

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık beldesine gümrük müdürlüğü açılmaması nedeniyle bu ay içinde başlaması planlanan Sığacık-Samos seferleri askıya alındı. Seferlerin başlaması için Sığacık'a gümrük müdürlüğü açılması beklenirken Teos Liman Müdürlüğü'nün proje ile ilgili olarak bugüne kadar tek bir yazışmada bulunmadığı ortaya çıktı.

ISPS Belgesi

Seferihisar Belediyesi ve Samos-Karlovassi belediyeleri arasında tüm anlaşmaların tamamlandığını, feribot seferlerini yapacak firmanın bile belli olduğunu kaydeden denizciler, "Tek eksik, Teos Marina'nın işletmeciliğini yapan Kolin İnşaat'ın Sığacık yetkililerinin, Denizcilik Müşteşarlığı'na bir türlü başvurmaması ve Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Belgesi) almamasıdır" dedi. ISPS belgesi alınması için gerekli başvurunun bu kadar uzun süredir yapılamamasına anlam veremediğini belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Takip etmeleri gereken yol haritası konusunda yardımcı olduk. Fakat bir tek başvuru bile yapılmayışına bir anlam veremedik. Son çare Kolin İnşaat'ın Ankara'daki yetkililerini aradık. Maalesef konu bugüne kadar kendilerine tam anlatılamamış. Umarım kısa bir süre içerisinde bu sorunu çözerler. Hem kendileri hem de Seferihisar kazanır" dedi.

'Bizi bağlamaz'

Sığacık Teos Marina İşletme Müdürü Cüneyd Acar, marina işletmecisi olduklarını ve yolcu salonu işletmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Burası hudut kapısı değil ki. Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Samos seferleri başlatacağız' diyor ama bu sözler tamamen kendi düşüncesidir. Bu sözler bizi bağlamaz."

Siyasilerden seferlere destek

Liman işletmecilerinin seferlere sıcak bakmadığını yeni öğrendiğini belirten AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ümit Cingöz, "Konuyu araştıracağım. Doğru ise Seferihisar adına talihsizliktir. Konuyu araştırıp basın açıklaması yapacağım" dedi.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Vehbi Tarhan ise gümrüğü olmayan bir yat limanının Seferihisar ve halkına hiçbir katkı sağlamayacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Kolin İnşaat kendi ticaretini düşünmekte haklı olabilir ancak Seferihisar Sığacık'ın nimetlerinden yararlanan bir firma, halkın sesine de kulak vermek zorundadır. Seferihisar halkı yıllardır Kuşadası ve Dikili benzeri gümrüğü olan yat limanı olmasının özlemini çekmektedir."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim