• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Siirt Havalimanı için çalışmalar hızlandı

Siirt Havalimanı için çalışmalar hızlandı
Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde ki teknik komisyon ile havaalanı arazisi üzerinde incelemelerde bulundu.

 

Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde Ulaştırma Bakanlığı alt yapı yatırımları genel müdürlüğü proje şube müdürü Erdem Şentürk, Devlet hava meydanları işletmeleri genel müdürlüğü ile sivil havacılık genel müdürlüğünden oluşan teknik komisyon ile birlikte ilimizde yapılması planlanan yeni havaalanı arazisi üzerinde incelemelerde bulundu.
 
Vali Aydın ve beraberindeki heyet ilk olarak Gökçebağ Beldesi yakınlarında yer alan alanda incelemelerde bulundu.
 
Siirt' te yeni bir havaalanının yapılmasının artık kaçınılmaz olduğunu ve Siirtli tüm vatandaşların taleplerinin de bu yönde olduğunu ifade eden Vali Aydın,"bugün burada Ulaştırma Bakanlığı alt yapı yatırımları genel müdürlüğü, devlet hava meydanları işletmeleri genel müdürlüğü ile sivil havacılık genel müdürlüğünden oluşan komisyon ile birlikte alanda inceleme yapıyoruz. Gökçebağ alanı dışında alternatif olacak ayrı on alan belirlendiğini ve komisyonun bu alanlarda da sahada inceleme yaparak, en uygun alanı belirleyerek, nihai bir rapor hazırlanacağını" ifade etti.
 
Siirt'lilerin hizmetlerin en güzeline laik olduğunu belirten Vali Aydın, ilimizin yeni ve modern bir havaalanına kavuşturulması için Milletvekillerimiz ile birlikte çalışmaların daha da hızlandırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.
 
Ulaştırma bakanlığı alt yapı yatırımları genel müdürlüğü proje şube müdürü Erdem Şentürk ise,'bakanlığımız bünyesinde oluşturulan teknik komisyon'un incelemelerini belirlenen alanlarda yapacaktır. Heyet olarak, Siirt için en uygun alanı belirlemek için, etüt çalışmalarının yapılacağını ve bunun sonucunda bir rapor hazırlayacaklarını ve ilgili makamlara sunacaklarını' belirtti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim