• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Siirt'te Yeni Havaalanı yapımı arayışı sürüyor

Siirt'te Yeni Havaalanı yapımı arayışı sürüyor
Siirt Valisi Ahmet Aydın, yapılması planlanan yeni havaalanı için Gökçebağ beldesi yakınlarında tespit edilen arsa üzerinde incelemelerde bulundu.

 

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Siirt Valisi Aydın, Siirt’te mevcut havaalanının ihtiyaçlara cevap veremediğini ve yeni bir havaalanının yapılmasının artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Vali Aydın, "Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkileri yeni hava alanının yapılması için 3 yer üzerinde duruyor.
 
Biri Şirvan ilçesi yakınlarında, ikincisi Kurtalan ilçesi yakınlarında, üçüncüsü de mevcut bulunduğumuz Gökçebağ beldemiz yakınlarındaki alandır. Bu üç alan içinde de en uygun şuan bulunduğumuz Gökçebağ beldesi yakınlarındaki alandır. 
 
Bu alan genel müdürlüğümüzün istasyon alanıdır. Bu amaçla kamulaştırma gerekmiyor. Geriye kalan ise buranın yerleşkesi ve uçakların buraya rahat bir şekilde inip inmediğini gösteren teknik elemanların vereceği raporlara kaldı. Uçaklar rüzgardan etkilenmeden inebilirse hiçbir sıkıntımız kalmayacak. 
 
Kurtalan ve Şirvan yakınlarındaki arsalarda ise kamulaştırma gerektirdiği için sıcak bakmıyoruz. Kamulaştırma uzun sürüyor ve masraflıdır. Yakın zamanda teknik heyet rüzgar konusunda inceleme başlatacak. Raporların olumlu sonuç alınması durumunda Siirt’e yaraşır yeni bir havaalanı yapımı için ilk çalışmaları başlatacağız" dedi.
 
Mevcut alanın havadar ve uçakların rahat bir şekilde uçabileceği alan olduğunu ifade eden Siirt Milletvekili Osman Ören ise, "Burada yeni bir havaalanı yapılırsa büyük uçuklar da gelir, uçuşlara talepler de artar. Bora Jet firması yetkilileriyle görüştüm. Bayram sonrası firma yetkilileri Siirt’e gelerek kapasitenin artırılması için neler yapılacağını görüşeceğiz. Karşılıklı Siirt-İstanbul seferlerine başlanması için firmayı biraz sıkıştıracağız" diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim