• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Sikorsky ve Eclipse ortaklık kararı aldı

Sikorsky ve Eclipse ortaklık kararı aldı
Sikorsky ve Eclipse Aerospace, Sikorsky’nin Eclipse’e yatırım yapması konusunda ortaklık kararı aldılar.

Savunma devi Sikorsky, Eclipse Aerospace ile ortaklığa imza attı

Sikorsky ve Eclipse Aerospace, Sikorsky’nin Eclipse’e yatırım yapması konusunda ortaklık kararı aldılar. Merkezi Albuqueque New Mexico’da yer alan Eclipse Aerospace 260 çift motorlu Eclipse 500 uçağına mühendislik, servis ve bakım hizmetleri sunuyor. Black Hawk helikopterleri ve birçok hava aracının üreticisi olan Sikorsky, United Technologies firmasının bir iştiraki.

Sikorsky Strateji ve Sinerji’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Cherry: “Prensipte vardığımız bu anlaşma ile yalnızca çok başarılı bir ürüne yatırım yapmış olmuyor aynı zamanda güçlü satış sonrası ve destek yeteneklerimizi bir adım ileri götürmüş oluyoruz” dedi.

13 aylık karlı bir dönem geçiren Eclipse Aerospace, çift motorlu Eclipse uçağının özellikleri ve operasyonel kabiliyetlerinde önemli gelişimler kaydetti. Eclipse Aerospace pazardan gelebilecek talepler doğrultusunda küresel tedarikçi zincirini yenilmeye ve müşteri tabanını geliştirmeye devam ediyor.

Çift motorlu Eclipse dünyanın her yerinde daha çok kişiye kullanımı kolay, az yakıt tüketen özel bir jetin avantajlarını sunuyor.

Eclipse Aerospace Başkanı ve CEO’su Mason Holland: “Sikorsky ile gerçekleştireceğimiz bu yeni ortaklık imkanı ve dolayısıyla Sikorsky’nin küresel servis, destek ve tedarikçi zincirinden faydalanarak Eclipse Jet sahiplerinin hizmetine sunmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Bu anlaşmayı imzalayarak ortaklığın getirdiği tüm avantajları kullanacağız. Sikorsky gibi gücünü kanıtlamış ve deneyimli bir ortak eşliğinde eşsiz yakıt tasarrufu çift motorlu bir jet, heyecanlı bir müşteri portföyü ve de olağanüstü destek kadrosu arkamızda olacak” dedi.

Eclipse Aerospace’in kurucu ortaklarından olan EA Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ekim Alptekin de bu ortaklığı şöyle değerlendirdi:

“Bu stratejik ortaklık, sadece havacılık sektörü için değil Türk-Amerikan işbirliğinin ekonomik ayağı için de model sayılabilecek ölçekte bir gelişmedir. Fabrikasında Türk bayrağı dalgalandıran Eclipse, bundan sonra kendi bölgesinde elde ettiği başarı ve havacılık pazarını Sikorsky’nin de desteğiyle büyütecektir. Bu karar, Türkiye’nin kendi bölgesinde her geçen gün büyüyen ekonomik etkisinin havacılık sektöründe de katlanarak artacağının göstergesidir.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim