• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Sikorsky'nin motoru Türkiye'den olacak

Sikorsky'nin motoru Türkiye'den olacak
Genel Maksat Helikopter Projesi ihalesinde sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilen Sikorsky'nin birçok kritik sistemi yerli sanayi tarafından sağlanacak.

Sikorsky'nin motoru Türkiye'den olacak

Genel Maksat Helikopter Projesi ihalesinde sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilen Sikorsky'nin birçok kritik sistemi yerli sanayi tarafından sağlanacak.

Sikorsky'nin Blackhawk helikopterine motor, yazılım, avionik ve optik sistemler gibi önemli unsurlar üreteceklerini açıklayan Tuncer Alpata, yeni hedeflerinin 'Özgün Helikopter Projesi' olduğunu söyledi

Genel Maksat Helikopter Projesi ihalesinde sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilen ABD'li havacılık ve savunma sanayi şirketi Sikorsky'nin Blackhawk helikopterinin birçok kritik sistemi yerli sanayi tarafından sağlanacak.

SIKORSKY İÇİN ÜRETECEK

Blackhawk helikopterlerinin parçalarının üretilmesi için Sikorsky ile ortaklığı bulunan Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, Sikorsky ihalesiyle ilgili olarak "Türk endüstrisine çok önemli kazanımlar sağlayacak bir karar oldu" dedi.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Orman Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu dünyanın en iyi orta sınıf genel maksat helikopteri olan ve TSK tarafından uzun yıllar kullanılan Blackhawk'ın neredeyse tamamen millileştirildiğini söyleyen Alpata, "Transmisyon sistemi, motor, yazılım, avionik ve optik sistemler, uçuş kumanda sistemi, iniş takımları gibi birçok kritik unsur yerli sanayi tarafından sağlanacak" şeklinde konuştu.

Şirket ayrıca ilk kez ABD dışına çıkmasına izin verilen teknolojiler olan dişli, dişli kutuları, rotor sistemi, uçuş kumanda sistemi ve iniş takımları gibi birçok bileşene kaynaklık edecek.

Alp Havacılık hız kesmiyor

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın, Savunma Sanayi 25 Çalışması kapsamında Türkiye'nin önde gelen 25 savunma sanayi kuruluşu içinde 2009 yılı verilerine göre 'Üretimden Satışlar' kategorisinde, havacılık ve uzay sanayi alanında faaliyet gösteren Alp Havacılık, savunma ve havacılık sektörü şirketleri arasında 11'inci sırada yer aldı.

Elektronik, mühimmat, deniz ve kara araçları gibi tüm alt sektörlerde savunma sanayinin tüm şirketlerinin sıralandığı bu listeye, Alp Havacılık, TAI ve TEI 'nin ardından 3'üncü büyük havacılık şirketi olarak girdi.

2009 yılı Türkiye Havacılık ihracatının yüzde 21'ini gerçekleştiren Alp Havacılık, net ihracat sıralamasında da ön sıralarda bulunuyor.

İstihdam fırsatı kapıda!

Genel Maksat Helikopter Projesi, Alp Havacılık'a ve diğer alt yüklenicilere, önemli bir ek gelir ile istihdam imkânı yaratacak. Üretilecek yedek parça niteliğindeki yüzlerce komponent ve alt sistemin başta Kara Kuvvetleri olmak üzere Black Hawk kullanıcılarına doğrudan tesliminin sağlanmasıyla Türkiye'nin ulusal lojistik yeteneklerinde ciddi bir sıçrama sağlanacağı belirtiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim