• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

'Silahlar susunca turizm patlayacak'

'Silahlar susunca turizm patlayacak'
Terör olaylarının gölgesinde kalan Güneydoğu Anadolu Bölgesi, silahlar kalıcı olarak sustuğunda yeniden kültür ve inanç turizminin merkezi olmayı hedefliyor.

1980 öncesinde  turizm potansiyeli açısından Türkiye'de adından söz ettiren ancak aradan geçen sürede yaşanan terör olaylarının gölgesinde kalanGüneydoğu Anadolu Bölgesi, silahlar kalıcı olarak sustuğunda yeniden kültür ve inanç turizminin merkezi olmayı hedefliyor.

Çözüm süreci sayesinde sağlanan huzur ve güven ortamının yansımalarının her alanda etkisinin görüldüğü, süreçteki her olumlu açıklama ve mesajın adeta taze kan aşıladığı bölgede turizmin, geleceğin yükselen sektörü olacağı belirtiliyor.

"Barış ile bir patlama olacak"

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TURSAB) Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Serdar Kahraman, AA muhabirine, inanç ve kültür turizmi açısından zengin potansiyeli barındıran bölgenin 30 yıldır yaşanan sıkıntılardan dolayı turizm pastasından hak ettiği payı alamadığını söyledi.

Turizmin hassas bir sektör olduğuna işaret eden Kahraman, şöyle dedi:

"Burada bir silahın patlaması veya en ufak olay tüm rezervasyonların iptali demek. Bu nedenle huzur ve güven çok önemli. Diyarbakır'ın turizm potansiyeli 30 yıldır önüne set çekilmiş bir baraj gibi. Barış ile kesinlikle bir patlama olacak. İddia ediyorum ki; başımızı kaşıyacak zamanımız olmayacak. Barış tam olarak tesis edildiğinde bölgeye beklediğimizin üstünde turist gelecek"

"Turizmde hareketlilik sağlandı"

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör de PKK'ya silah bırakma çağrısının bölgede hareketlilik sağladığını kaydetti.

Bölgenin barışı arzuladığını ifade eden Güngör, "Dolmabahçe'de yapılan açıklama, nevruzda verilen mesajlar Mardin'de hareketliliğin başlamasına neden oldu" dedi.

Turistlere davet

Tarihi Hasan Paşa Hanı esnafı Ali Sait Özkal, çözüm sürecinde Diyarbakır'ın tarihi potansiyeli ve insani değerlerini tanıtmak için yerli ve yabancı turistlere davette bulundu.

Olumlu çağrılarla bölgede hayatın normale döndüğünü, herkesin işiyle ilgilenmeye başladığını ifade eden Özkal, huzurun olduğu bölgeye herkesin gönül rahatlığıyla gelmesini arzu ettiklerini söyledi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim