• BIST 9687.5
  • Altın 2503.864
  • Dolar 32.587
  • Euro 34.848
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Şimşek: Bilgi verilmesi mümkün değil

Şimşek: Bilgi verilmesi mümkün değil
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın oğlunun gemi aldığı iddialarına ilişkin, "Mükelleflerin vergi ve benzeri yükümlülüklerine ilişkin bilgilerin verilmesi mümkün bulunmamaktadır" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın gemi satın aldığı iddialarının doğru olup olmadığını sordu. Öztürk, soru önergesinde "Sayın Ahmet Burak Erdoğan ya da şirketi hangi tarihte vergi mükellefi olmuştur? Vergi mükellefi olduğu tarihten bu yana yıllar itibarıyla yıllık ne kadar gelir beyan etmiş ve ne kadar vergi ödemiştir?" sorularını yöneltti.

Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Usul Kanununun "Vergi Mahremiyeti" başlıklı 5. maddesinin birinci fıkrasında, vergi muameleleri ve incelemeleri ile uğraşan memurların, vergi mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri ve Danıştay'da görevli olanların, vergi kanunlarına göre kurulan komisyonlara iştirak edenlerin ve vergi işlerinde kullanılan bilirkişilerin görevleri dolayısıyla, mükellefin ve mükellefle ilgili kimselerin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine, servetlerine ve mesleklerine müteallik olmak üzere öğrendikleri sırları veya gizli kalması lazım gelen diğer hususları ifşa edemeyecekleri ve kendilerinin veya üçüncü şahısların nef'ine kullanamayacaklarının hüküm altına alındığını söyledi.

Maliye Bakanı, söz konusu madde hükmü çerçevesinde mükelleflerin vergi ve benzeri yükümlülüklerine ilişkin bilgilerin verilmesinin mümkün bulunmadığını bildirdi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim